""
""

Paskval merka pojačanje iz Španije - Marka Popovića

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.11.16. | 17:20

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske blizu dolaska u Atinu

Gotovo već mesec dana traje Panatinaikosova potraga za igračem koji bi privremeno zamenio povređenog Majka Džejmsa. Dugo je Omar Kuk figurirao kao prva opcija, ali je plejmejker Estudijantesa odbio poziv jer nije želeo da bude rezervista u Atini. Sada se među glavnim kandidatima nalazi ime nekadašnji hrvatski reprezentativac - Marko Popović.

Izabrane vesti

Prema saznanjima grčkog portala Sport 24, 34-godišnji plejmejker je igrač po ukusu Ćavija Paskvala i u ovom trenutku prilično je blizu potpisivanja ugovora sa grčkim velikanom, iako ima važeći ugovor sa Fuenlabradom. 

Osim što igra na poziciji plejmejkera, Popović se odlično snalazi i kao skorer, uprkos godinama. Iza sebe ima i veliko iskustvo u Evroligi. Dosad je odigrao 123 utakmice u najjačem evropskom klupskom takmičenju, s prosekom od 13 poena, tri asistencije i dva skoka. 

Ono što je Popovićeva prednost u odnosu na sve eventualne konkurente za dres Zelenih jeste i to što bi Paskval mogao da ga koristi i u nacionalnom šampionatu bez da mora da odstranjuje strance iz tima. 

Popović je najveći deo karijere proveo u Žalgirisu iz Kaunasa, a igrao je još i za Uniks, Valensiju, Efes, Himki, Cibonu i Zadar. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvroligaMarko PopovićPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara