""
""

Pešić: Zvezda igra staru jugoslovensku odbranu! Tompson dobar izbor, trenirao sam ga

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.17. | 09:50

Legendarni trener u razgovoru za Blic govorio i o odbrani crveno-belih, ali i o nosiocima igre ponaosob

Svetislav Pešić je svakako neko ko je pozvan da komentariše igre Crvene zvezde. Ove sezone crveno-beli blistaju na oba fronta, a Pešić ističe da je za to sve zaslužna odbrana. U razgovoru za Blic govorio je i o pojedinim igračima iz tabora prvaka Srbije.

Kaže, posebno gaoduševljava to što je Dejan Radonjić iz kola u kolo trener kola, a imao je i par rečenica o Dionu Tompsonu kog je i trenirao u Bajernu.
"Kada gledam Zvezdinu utakmicu, vidim na delu staru jugoslovensku odbranu. Tu nema preuzimanja. Znate, treneri koji nemaju vremena da igračima "uđu u stomak" uvek na pitanje igrača šta da igraju u odbrani dobiju odgovor "preuzmi". Kod Zvezde toga nema. Svi igrači u ekipi su odlični defanzivci u igri jedan na jedan, Zvezda definitivno igra kao timovi iz nekadašnje SFRJ", rekao je Pešić za Blic.

Izabrane vesti

DEJAN RADONJIĆ

"Za mene je iznenađenje što je Radonjić posle svakog kola Evrolige trener kola. Znate, neko je morao da selektuje ove igrače i da ih uklopi kako su uklopljeni. Dobar si trener onoliko koliko su ti dobri igrači. Očigledno da je izabrao čvrste momke i dobre igrače. I ove sezone, svi su napredovali. Netačna je priča da je za dobru odbranu potrebna samo borbenost. Ne. Potrebna je i pamet. Za mene je trenutno Zvezda tim čiji igrači igraju najbolju odbranu jedan na jedan u Evropi. Možda ima boljih, ali sada to ne vidimo".

Zvezdin bis, Krka bez dva igrača u Beogradu

OGNJEN KUZMIĆ

"Kuzmić nije neko novo ime koje se pojavilo. Imao je on i prošle godine dobrih partija, ali tada je bio bekap u Panatinaikosu. Ovde je dobio status i igra odlično. Joviću mnogo znači Kuzmić i Kuzmiću mnogo znači Jović. Stefan zna da ima ko da mu čuva leđa u odbrani".

DION TOMPSON

"Mogao bi da bude dobar izbor. Trenirao sam ga u Bajernu. Radan je, ima dobar karakter. Ono što je Dženkins na spoljnim pozicijama to bi Tompson trebalo da bude na centarskim".

BRANKO LAZIĆ

"Napredovao je. Videlo se kada sma došao drugi put u Zvezdu da je reč o momku koji ima veliku želju da radi i odličan karakter. Sada je iskusniji. Donosi bolje odluke tokom utakmice. Zna i kako da upotrebi napadački kvalitet kada je to potrebno. To se videlo protiv Žalgirisa".

MILKO BJELICA

"Milko je igrač koji je igrao svuda po Evropi. Iskusan, može da igra i na poziciji četiri i na mestu centra. Kada je zdrav, a ove godine je zdrav, igra odlično".

MARKO SIMONOVIĆ

"Marko je bio jedan od najvećih talenata Evrope. To je igrač za nekoliko pozicija koji može i da brani rivale na nekoliko pozicija. Izrastao u reprezentativca".

ČARLS DŽENKINS

"Vidi se da je srećan. On je igrač uloge. Nije zvezda. Da, pogodio je šut protiv Fenera, ali mu to nije najvažnije odlika. Zvezda je pogodila s njim kao strancem. Mada, ako se setimo nije uvek pogađala sa stranim igračima. Vratimo se samo na početak prošle sezone".

MARKO GUDURIĆ

"Kao što volim da kažem, mladi igrači su kao trska, lako izrastu, ali se lako i lome. Iz njegove generacije 1995. Dušan Ristić se opredelio za Ameriku, Marka Tejića su omele povredem a za Nikolu Rebića i dalje tvrdim da može da bude vrhunski plej. Nije ni Teodosić bio ovo što je sada kada je imao 21 godinu".

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićDion TompsonEvroligaEvropaSrbijaSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara