""
""

Prepelič i Dijao nedovoljni, Darušafaka prejaka! Simonović i Zenit prokockali pobedu u Španiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.17. | 23:23

Pobede Uniksa i Trenta

Kompletirani su mečevi prvog kola Evrokupa, a francuski klubovi su progutali gorke pilule na startu.

Izabrane vesti

U jednom od derbija, Levaloa iz Pariza je na svom terenu doživeo poraz od Darušafake (64:69) koja nema jak tim kao prethodne sezone, ali ima dovoljno jak da bude ozbiljan takmac u Evrokupu. Iako je Levaloa vodio i sa 10 poena razlike u prvom poluvremenu, na kraju su Turci preokrenuli i u neizvesnoj završnici izvojevali pobedu u gostima.

Klemen Prepelič je za Levaloa ubacio 20 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se svalada Darušafaka. Francuski veteran i povratnik iz NBA lige Boris Dijao je imao skroman košgeterski učinak od samo četiri poena, ali je dodao i osam skokova i pet asistencija, dok je Floran Pjetrus upisao samo dva minuta. Kod Darušafake je najbolji bio Skoti Vilbekin sa 13 poena i pet asistencija, Džonson je dodao isti broj poena, a Sant Ros jedan manje.

Ništa bolje se nije proslavio ni Asvel na gostovanju Trentu. Italijani su slavili 85:75 pošto su tokom celog meča kontrolisali rezultat. Šejn Behenen je ubacio 19 poena za Trento, a Lajti dva manje u poraženom timu. Za Asvel su igrali i bivši košarkaši Crvene zvezde i Mega Bemaksa, Damarkus Nelson i Alfa Kaba. Prvi je ubacio 11, a drugi samo jedan poen.

U jednom od derbija prvog kola, Gran Kanarija je savladala Zenit iako su Rusi vodili u većm delu igre tokom prve tri četvrtine. Ipak, nisu uspevali da se odlepe i prelome meč, pa su domaći sjajnom igrom u poslednjem kvartalu izvojevali pobedu 97:87. Oriol Pauli je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, po 12 su ubacili Baez i Agilar, a po 10 Mekel i Balvin. Karasjov i Kjurik su dali po 18 poena za zenit. Srpski reprezentativac Marko Simonović je ubacio šest poena uz slab šut iz igre (2/8).

Drugi špansko-ruski dvoboj je pripao gostima. Uniks je u Andori pobedio 76:68. Smit je ubacio 15, a Kolon 13 poena za Ruse. Kod domaćih je Jaka Blažič sa 14 poena bio najefikasniji. 

Grupa A

Sreda
Cedevita - Fijat Torino 83:86

Andora - Uniks 68:76

Levaloa - Darušafaka 64:69

Grupa B

Sreda
Lietkabelis - Hapoel Jerusalim 86:72

Budućnost - Ređo Emilija 82:74

Galatasaraj - Bajern 69:86

Grupa C

Sreda
Lijetuvos Ritas - Bilbao 83:93

Limož - Lokomotiva Kuban  61:63

Alba - Partizan 111:85

Grupa D

Utorak

Ulm - Tofaš 83:73

Sreda
Trento - Asvel 85:75

Gran Kanarija -  Zenit 97:87

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boris DiaoEvrokupEvroligaKlemen PrepeličMarko SimonovićParis Levaloa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara