""
""

Sevalo na Bosforu! Nebeski rat Veselog i Danstona - Fener slomio Efes (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.16. | 20:31

Češki reprezentativac ubacio 20 poena

Konačno pobeda Fenerbahčea za radost i zadovoljstva Željka Obradovića i armije navijača najpopularnijeg turskog kluba. I to protiv velikog rivala Efesa - 88:80 u jednom od derbija osmog kola Evrolige.

Izabrane vesti

Kanarinci su prethodno vezali tri poraza u elitnom kontinentalnom takmičenju, a ovo im je bila peta pobeda. Efes je doživeo peti poraz.

Sjajnu partiju pružio je nekadašnji košarkaš Partizana, Čeh Jan Veseli koji je postigao 20 poena i uhvatio četiri lopte pod koševima. 

Utakmicu u dvorani Fenerbahčea obeležio je duel Veselog i Brajanta Danstona. Čeh je generalno gledano, zbog konačnog ishoda i svog košgeterskog učinka izašao kao pobednik.

Međutim, najatraktivniji potez ipak je pripao američkom košarkašu koji je u trećoj deonici u jednoj akciji tako jako zakucao da je uneo i loptu i Veselog u koš.

Inače, Danston je utakmicu završio sa 11 poena i šest skokova. Veoma dobar u timu Fenerbahčea bio je i Kostas Slukas sa 18 poena, a kod domaćina je bio dobar i Nikola Kalinić sa osam poena i pet uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u timu Efesa, kojem je ovo bio prvi poraz posle dva vezana trijumfa, bio je Džejson Grejndžer sa 19 poena. Brajs Koton utakmicu je završio sa 10 poena. 

Košarkaši Efesa odigrali su veoma dobro prvo poluvreme, krenuli su silovito i vodili su tokom tih 20 minuta. U nastavku utakmice, međutim, Obradovićeva ekipa je zategla odbranu onako kako ume što je odmah donelo rezultat. Uvukla se nervoza kod gostiju, a Fener je u završnici treće deonice serijom od 12:3 došao do potpunog preokreta.

EVROLIGA, osmo kolo:

Četvrtak:
Uniks - Makabi 73:74
/Lengford 22 - Smit 16/

Fenerbahče - Efes 88:80

19.00 Crvena zvezda - Armani
20.30 Baskonija - Bamberg

Petak:
18.00 CSKA - Žalgiris
18.00 Galatasaraj - Darušafaka
20.15 Panatinaikos - Olimpijakos
21.00 Barselona - Real Madrid

(FOTO: MN Press)


tagovi

Anadolu EfesBrajant DanstonEvroligaFenerbahčeJan VeseliKostas SlukasNikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara