"Jasikevičius"
"Jasikevičius"

Tri moguća Saletova naslednika na klupi Panatinaikosa

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.04.16. | 09:21

U grčkoj javnosti već su se javila imena koja bi mogla da predvode Zelene u narednom periodu

JasikevičiusMisija Aleksandra Đorđevića u Panatinaikosu nije uspela, stoga su u klubu rešili da mu zahvale na saradnji, okrenu novi list i krenu iz početka. Zasad su se u grčkoj javnosti pojavila tri imena koja figuriraju kao Saletovi mogući naslednici - Ilijas Papateodoru, Argiris Pedulakis i Šarunas Jasikevičijus.

Iako se mastilo na raskidu ugovora sa Đorđevićem nije ni osušilo, već se znaju neki od potencijalnih zamena. Ilijas Papateodoru nije preterano poznato ime, to je mlad i perspektivan trener i želja je vlasnika Dimitrosa Janakopulosa. Osnovna ideja mogućeg postavljanja Papateodorua je da klub afirmiše mladog grčkog trenera (40 godina). On trenutno radi sa mladim selekcijama reprezentacije Grčke.

Izabrane vesti

Daleko iskusniji kandidat od njega je Argiris Pedulakis. On je vodio Panatinaikos u dva navrata, a preuzeo je Zelene i po odlasku Želja Obradovića iz kluba. Vodio je mnogo grčkih klubova do sada, trener je od 1995. i trenutno nema angažman.

Treći kandidat je legendarni Šarunas Jasikevičijus. Litvanac je kao košarkaš ostavio veliki trag u Panatinaikosu od 2007. do 2010. godine. Kao veliko košarkaško ime počeo je da gradi karijeru prvo kao pomoćni trener, a zatim i kao glavni trener Žalgirisa, ali je upravo ta činjenica da ga je Žalgiris postavio za prvog trenera i da u njemu vidi budućnost problem prilikom mogućeg angažmana na klupi Zelenih.

Ovo su prvi pikovi zasad. Čelnici PAO-a moraju brzo da reaguju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Šarunas JasikevičijusPanatinaikosIlijas PapateodoruGrčkaEvroligaArgiris Pedulakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara