"Jedna iz igračkih dana - Dejan Milojević"
"Jedna iz igračkih dana - Dejan Milojević"

U Valensiji oduševljeni: Realov dželat najbolji debitant još od Dejana Milojevića!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.10.15. | 11:50

Interesantno, Džastin Hamilton je na listi najboljih novajlija u dresu Slepih miševa preskočio Duška Savanovića i Tijaga Splitera

Jedna iz igračkih dana - Dejan Milojević

Nova sezona španske lige tek što je počela, šampionski tim madridskog Reala već se na kolenima, a za sve je kriv Valensijin rasni strelac – Džastin Hamilton.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Minesote obeležio je start Endesa lige vrhunskom partijom i sa 24 poena, šest uhvaćenih lopti i 20 indeksnih poena, čime je uzeo meru Kraljevskom klubu. Ali, tu se priča ne završava. Naime, novi strelac u timu Pedra Martineza našao se u samom vrhu liste najboljih debitanata u novijoj istoriji Valensije, a svojim izdanjem protiv najboljeg španskog kluba pretekao je Duška Savanovića i Tijaga Splitera, koji su takođe imali izuzetno dobre role na svojim debitantskim nastupima u dresu kluba sa istoka Španije.

Nekadašnji srpski reprezentativac, koji je za Valensiju igrao u sezoni 2010/11, debitovao je u pobedi protiv Granade rezultatom 104:81, a tada je upisao 18 poena (4/5 za dva, 2/4 za tri), tri skoka i dve asistencije. S druge strane, brazilski centar je opremu Valensije nosio jako kratko u sezoni 2011/12, odnosno na samo tri utakmice u Endesa ligi, ali je ostavio upečatljiv trag. U svojoj prvoj utakmici i pobedi nad Mursijom (86:83), Spliter je imao 12 poena, 10 skokova i asistenciju i ukupan indeks 22.

Ipak, Hamilton je ostao u senci najboljeg debitanta u istoriji Valensije – Dejana Milojevića! Sadašnji trener Mega Leksa je dve godine bio strah trepet za igrače po Španiji (od 2006. do 2008. godine), a na svom debiju, u porazu od Laboral Kuće (94:95), imao je 27 poena, devet skokova, dve asistencije i čak 34 indeksnih poena!

U Valensiji po dobrom pamte Miloja...

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: MN Press)


tagovi

ValensijaTijago SpliterEvroligaDžastin HamiltonDuško SavanovićDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara