""
""

Željko našao prvo pojačanje Fenera za leto?

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.03.17. | 16:51

Ozbiljni klubovi već sada rade na pojačanjima za sledeću sezonu, a radi se o krilnom košarkašu turskog Banvita, Gedeminasu Oreliku

Ozbiljni košarkaški klubovi već sada prave planove za sledeću sezonu, a istanbulski Fenerbahče svakako spada u tu kategoriju. Zbog toga je, kako prenosi Sportando pozivajući se na svoje izvore, trener Željko Obradović već spremio spisak želja na kojem prvo mesto izgleda zauzima Litvanac Gedeminas Orelik.

Izabrane vesti

Ovaj 26-godišnji krilni košarkaš trenutno nosi dres Banvita, ekipe koja je nedavno napravila veliko iznenađenje osvajanjem Kupa Turske. Tada je u finalu stradao drugi istanbulski velikan Efes.

Orelik ove sezone ima veoma dobru statistiku. U turskoj superligi prosečno beleži 14.7 poena, 5.3 skoka and 1.5 asisetenciju po utakmici. U FIBA Ligi šampiona taj učinak je za nijansu slabiji - 13,8 poena, 4,2 skoka and 1,6 asistencija.

Inače, Orelik je i jedan od najzaslužnijih što je Banvit stigao do četvrtfinala pomenutog evropskog takmičenja, gde se bori sa nemačkom Ludvigzburgom.

Banvit i u turskom prvenstvu ima dobru poziciju, sedam kola pre kraja ligaškog dela zauzima četvrto mesto na tabeli, a glavni konkurent mu je u ovom trenutku evroligaš Darušafaka.

Orelik je svojevremeno prošao sve mlađe selekcije Litvanije, pre dve godine bio je i na širem spisku za prvenstvo Evrope, ali nije uspeo da se izbori za mesto među 12 najboljih.

Ovaj momak prve košarkaške korake napravio je u litvanskom Šjaulaiju, a pre nego što je prošlog leta potpisao ugovor sa Banvitom, proveo je tri sezone u Lijetuvos Ritasu.  

Orelik je 2012. izašao i na NBA draft ali ga niko nije izabrao.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko ObradovićRitasFenerbahčeEvroligaBanvit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara