""
""

Vaskrsnuo Palermo - zlatna tri boda za Sicilijance posle tri i po meseca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 14:27

Đilardino i Trajkovski presudili Frozinoneu

Konačno Palermo! Ali kada je bilo najvažnije! Tim sa Sicilije ostvario je pobedu posle 13 sušnih kola i značajno popravio svoju situaciju u borbi za opstanak. Zamparinijeva ekipa slavila je kao gost protiv direktnog konkurenta u borbi za preživljavanje - Frozinonea (2:0), što dodatno daje na značaju ovom trijumfu.

Izabrane vesti

Duel dva po kvalitetu ujednačena sastava rešio stari vuk Alberto Đilardino svojim 11. pogotkom u sezoni na način na koji on to obično čini. Centaršut Rispolija sa desne strane, nekadašnji as Milana i Fjorentine izbegao je ofsajd zamku, a onda bio za dlaku brži od Lealija i glavom smestio loptu u mrežu domaćina - 1:0. Igrao se 56. minut. Palermo je postigao i drugi gol, i to u nadoknadi vremena, kada su fudbaleri Frozinonea krenuli na sve ili ništa. Sevnula je kontra i Trajkovski je u 92. minutu stavio tačku na ovaj susret. 

Domaći su svoju najbolju šansu imali u 81. minutu pri rezultatu 0:1, pošto se Paganini našao oči u oči sa Sorentinom, ali je iskusni čuvar mreže Palerma uspešno intervenisao, baš kao i nekoliko trenutak ranije. Otuda i Sorentinu idu velike zasluge za ovaj rezultat Sicilijanaca.

Palermo sada ima 32 boda, koliko i Karpi koji se nalazi na 17. mestu, prvom iznad zone ispadanja. Ono što može da ohrabri navijače navijače kluba sa Renco Barbere jeste činjenica da u poslednja tri kola dva puta igraju kod kuće i to protiv relativno laganih protivnika - Sampdorije i odavno prežaljene Verone. Na gostovanju u Firenci malo čemu mogu da se nadaju.Karpi, s druge strane, pored današnjeg susreta sa Empolijem ima još Juventus, Lacio i Udineze. Reklo bi se mnogo teži raspored...

SERIJA A - 35. KOLO

Subota:
Inter - Udineze 3:1 (1:0)
/Jovetić 36, 75, Eder 90+6 - Tero 9/

Nedelja:
Frozinone - Palermo 0:2 (0:0)
/Đilardino 56, Trajkovski 90+2/

15.00: Atalanta - Kjevo
15.00: Bolonja - Đenova
15.00: Sampdorija - Lacio
15.00: Torino - Sasuolo
20.45: Fjorentina - Juventus

Ponedeljak:
15.00: Roma - Napoli
17.00: Verona - Milan
19.00: Karpi - Empoli

(foto: Action Images)


tagovi

Serija APalermoItalijaFrozinoneEvropaAlberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara