"Prekršaj nad Đurđevićem koji nije sviran"
"Prekršaj nad Đurđevićem koji nije sviran"

Analiza suđenja: Postojala su dva penala za Partizan i jedan za Zvezdu! Od 1. juna se menja jedno pravilo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.05.17. | 22:37

Igor Radojčić konkretan, upozorava naše igrače da ne simuliraju

Prekršaj nad Đurđevićem koji nije sviranSuperliga ulazi u završnicu, tenzije su prisutne na sve strane, iz kola u kolo raspreda se o odlukama sudija, ali u 34. rundi skoro sve odluke arbitara, bar na onim najvažnijim utakmicama, bile su na mestu. Skoro, jer se ispostavilo, kao što smo napisali, još u petak, da je Partizan zakinut za jedanaesterac u Ivanjici.

Gostujući na TV Arenasport, Igor Radojčić, sekretar Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, istakao je da su svi jedanaesterci, u korist crno-belih (kasnije, prei rezultatu 1:0), Crvene zvezde i Vojvodine, postojali.

Izabrane vesti

Nekadašnji pomoćnik u timu Milorada Mažića analizirao je najpre suđenje na duelu Voždovac - Crvena zvezda (3:2). U fokusu se našao prvo start Miloša Mihajlova nad Mičelom Donaldom u prvom poluvremenu. Penala nije bilo.
Reakcija igrača Voždovca je potpuno normalna, Mihajlov stiže do lopte, za razliku od Donalda. Mičel je zapeo o teren, verovatno usled nesnalaženja na veštačkoj travi. Ispravna olduka sudije. Nema prekrašaja“, rekao je Radojčić pohvalivći delioca pravde Lazara Lukića.

Sudijska triojka na meču Voždovac - ZvezdaKomplimente je zaslužio i pomoćnik Dragan Bogojević usled ispravne procene ofsajd situacija, dok je Lukić opravdano pokazao na belu tačku u korist gostiju posle starta Saše Ivkovića nad Predragom Sikimićem.
„Igrač Zvezde je primio loptu i sklonio je. Fudbaler Voždovca startuje na protivnika. Rekao bih, nespretno. Zakačio ga je i napravio prekršaj. Penal“.

Što se tiče meča Javor - Partizan, na njemu je pištalju držao Aleksandar Vasić iz Novog Žednika. Propustio je da dosudi penal u korist gostiju pri rezultatu 0:0, posle starta Saše Tomanovića nad Urošem Đurđevićem.
„Marko Nikolić je rekao da mu se čini, a mi kažemo da je zaista bio penal. Jedino ako je sudija bio lošije postavljen. Ovo ne samo da je kazneni udarac nego je obavezno i žuti karton, jer igrač Javora ne može da stigne do lopte“.

Početkom drugog poluvremena, ekipa iz Humske 1 dobila je penal pošto je Vladan Đogatović oborio Marka Jankovića.
„Ovde je opravdano pokazano na belu tačku. Sve je jasno, igrač Partizana je sklonio loptu i nastavio da se kreće ka njoj. Radi se o obećavajućem napadu. Ovoga puta pokazan je žuti karton golmanu, ali... Od 1. juna ovo neće biti start za javnu opomenu. U ovakvim situacijama pokazaće se žuti samo ako je reč o obećavajućoj prilici u šesnaestercu. A crveni samo za ugrožavanje bezbednosti protivnika“.

Radojičić je rekao da je, zbog lošeg ugla kamere, nemoguće proceniti da li je Milan Milanović bio u ofsajdu u obećavajućem napadu iz prvog poluvremena, ali da je drugi pomoćnik Matija Nađ Olajoš pogrešio što je nastavio da trči.

Igor RadojičićIz Ivanjice još jedan detalj: start Alekse Amanovića nad Markom Jankovićem u prvom delu, kad su crno-beli, takođe, tražili jedanaesterac.
Kreće ruka igrača Javora, ali taj pad...  Koristi se i najmanji kontakt da bi se dobio kazneni udarac... Nisam siguran da sutra u evropskim kupovima ili kvalifikacijama strane sudije ovo neće sankcionisati kao simulirannje“, dodao je Igor Radojčić i rekao da su i crveni karton karton Ivanu Miloševiću i kazneni udarac za Vojvodionu posle starta nad Dejanom Melegom na meču Novosađana i lučanske Mladosti - postojali.

(FOTO: FK Partizan, Star sport)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligasuđenjeSudijeSrbijaPredrag SikimićFK PartizanMarko JankovićJavorFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara