A pre derbija - derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.11.18. | 16:40

Barselona i Ademar odmeriće snagee u derbiju 11. kola (ako se to tako može nazvati), pre nego što i jedni i drugi odmere snage sa glavnim konkurentima u Ligi šampiona

Otkako je 2012. godine ustoličena na tron španskog rukometa Barselona je poklekla tri puta. A odigrala 188 utakmica! Prosto, od trenutka kada su Katalonci rešili da se ozbiljnije uključe na mapu najačih kontinentalnih ekipa tamošnja ASOBAL liga izgubila je smisao.

U aktuelnoj sezoni, Blaugrana ima stoprocentan učinak (10/10), lider je na tabeli, a u 11. rundi na noge joj stiže trećeplasirani Ademar, koji je upisao šest pobeda, remi i tri poraza. Tim iz Leona - šampion iz 2001. - prethodne dve kampanje okončao je na drugoj poziciji i jedini je kakav-takav takmac Barsi, koja ga je dobila na 26 vezanih duela u svim takmičenjima. Lane su se susreli tri puta (jednom u kupu) i pomenuti okršaji završeni su sa pet, šest i osam razlike. Sezeonu ranije Ademar je bio najbliži uzimanju mere Barseloni, pošto je na oba meča minimalno poražen (26:25 na strani, pa 27:28 kod kuće).
"Ademar uvek igra dobro na našem terenu. Svesni smo da se neće predati tako lako ni danas. Ovaj mesec je prilično težak za nas, s obzirom da tokom nedelje igramo u ASOBAL-u, pa za vikend u Ligi šampiona, i to sve protiv jakih timova", izjavio je Aitor Arinjo, levo krilo Barselone, podsetivši da njegovu ekipu u subotu očekuje veliki derbi Grupe A Lige šampiona protiv Vive Kjelcea.

Izabrane vesti

Biće ovo još jedan specijalan meč za levo krilo Ademara Huanina Garsiju, koji je devet godina branio boje Barselone u koju je stigao upravo iz Ademara, da bi po odlasku iz Katalonije jednu sezonu bio član Logronja, a potom ponov obukao dres matičnog kluba iz rodnog grada.

Koliko je za Barselonu zgusnut raspored problem, toliko je i za Ademar. Naime, sastav Rafaela Guihose, kao i Barsa, naći će se na terenu u subotu u sklopu devetog kola predgrupe za plasman u 1/16 finala Lige šampiona, gde će otputovati lideru Visli iz Plocka, koju je savladao početkom oktobra rezultatom 27:24.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:30 9043 ŠPA 1 Barcelona - Ademar h 2 (-9.5) 1,95
Ukupna kvota1,95

ASOBAL LIGA - 11. KOLO

Utorak
20.30: (1,03) Barselona (20,0) Ademar (16,0)

Sreda
20.45: (2,85) Benidorm (8,00) La Rioha (1,60)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

 


tagovi

RK BarselonaAdemar Leonsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara