"Ivobi postiže gol za 2:0"
"Ivobi postiže gol za 2:0"

A pričaju da je teško pobediti na Gudisonu... Velbek sad ne maši, Venger lansirao Ivobija, ovaj ga odmah dao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 15:37

Arsenal se trijumfom protiv Evertona vratio u trku za titulu

Ivobi postiže gol za 2:0Odavno ovako lako nije Arsenal izašao na kraj sa Evertonom. Od najava sa Gudison parka da će, posle Čelsija u FA kupu, saplesti još jednog kandidata za trofej, onaj vredniji, nije bilo ništa, jer je brza igra gostiju s početka uvodne utakmice 31. kola Premijer lige kao mačem presekla tim Roberta Martineza i favoritu donela tri boda koja ga ostavljaju u trci za titulom - 2:0.

Golovima Danija Velbeka i Aleksa Ivobija, sastav Arsena Vengera je nagovestio izlazak iz krize (tek druga pobeda u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima) i primakao se Totenhemu na tri, a lideru sa King Pauer stadiona na osam bodova. Mada, valja imati na umu činjenicu da od vodećeg dvojca ima meč manje.

Izabrane vesti

Tobdžijama je put ka trijumfu prokrčio Dani Velbek, pre samo šest dana žestoko osporavan zbog čudesnog promašaja na susretu FA kupa sa Votfordom. Ovoga puta nije omanuo. Posle sjajne, tipično „arsenalovske“ kombinacije Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza utrčao je iza leđa odbrane Karamela i postigao treći prvenstveni pogodak u sezoni. Na samo pet utakmica.

Taman da u ranoj fazi meč utihnu tribine Gudison parka i da splasne euforija tima iz Liveprpula, koji se žestoko muči da pred svojim navijačima odigra iole dopadljivu partiju i(li) upiše bodove. Sa ovakvom igrom, bezličnom, sporom i malim brojem šansi, bio je Everton osuđen na šesti poraz u poslednjih devet mečeva na svom terenu.

On se činio izvesnim kad je sve bolji Ektor Beljerin upisao već treću asistenciju u poslednje vreme, a Aleks Ivobi, posle debija u Ligi šampiona protiv Barselone, svoj zvanično prvi meč na kome je bio starter u Premijer ligi oplemenio pogotkom za tri boda Arsenala.

PREMIJER LIGA ENGLESKE, 31. KOLO

Subota:

Everton - Arsenal 0:2 (0:2)
/Velbek 7, Ivobi 42/

16.00 Kristal Palas - Lester
16.00 VBA - Norič
16.00 Votford - Stouk
16.00 Čelsi - Vest Hem
18.30 Svonsi - Aston Vila

Nedelja:

14.30 Sautempton - Liverpul
14.30 Njukals - Sanderlend
17.00 Totenhem - Bormut
17.00 Mančester Siti - Mančester junajted

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEvertonEngleskaDani VelbekArsenalAleks Ivobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara