A šta drugo nego kec?

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.08.18. | 09:04

Pusamanija Borneo srpskog stratega Dejana Antonića slavio je na četiri protekla međusobna susreta sa Mitrom Kukarom

Zanimljiva je ta Indonezija. Osim što nas katkad podseti na legendarne igrače svetskog fudbala, tu su i problemi sa sponzorima, štrajkovi, sukobi na različitim nivoima...  Primera radi, uoči tekuće sezone bilo je frke sa glavnim sponzorom prvenstva, pa se postavljalo pitanje da li će kasniti početak nove sezone... 

Šta se zapravo zbilo?

Izabrane vesti

Moćna kompanija Traveloka, koja posluje u oblasti elektronske trgovine (avionske karte i hoteli), zastupljena na područjima Indonezije, Malezije, Tajlanda, Filipina, Vijetnama i Singapura, iz nepoznatih razloga prestala je sa sponzorisanjem Lige 1. Ovo je izazvalo frku među tamošnjim glavešinama, ali i klubovima, no funkcioneri takmičenja ugasili su "požar" tvrdnjama da je pun vagon sponzora koji žele da preuzmu mesto Traveloke, što se ispostavilo kao istina, jer je Traveloku nasledila firma Bukalapan koja se bavi onlajn trgovinom. GO-JEK (transport, dostava, finansije) nastavila je da bude sponzor Lige 1 drugu godinu zaredom.

A sad malo o fudbalu... Na zatvaranju 19. kola tamošnje prve lige koplja ukrštaju Pusamanija Borneo i Mitra Kukar (13.30).

Mitra Kukar nema snagu za najviše domete - iako gazde izdvajaju velike svote novca za tamošnje uslove - ali je proteklih sezona umeo da završi na sredini tabele. Mitra u svojim redovima ima ponajbolje indonežanske igrače, ali i solidne strance poput Brazilca Maurisija, Engleza Denija Gutrija (igrao za Liverpul, Njukasl, Bolton, ponikao u Mančester Junajtedu) i  Španca Fernanda Rodrigeza (nekadašnji član Sevilje). Krajem prošlog decembra je na klupu Mitre seo Španac Rafa Berges, bivši fudbaler Selte i Tenerifa, ali je zbog loših rezultata dobio je pedalu. Boje ovog tima je branio Mohamed Sisoko, koji trenutno nastupa za Kiči iz Hongkonga. 

Pusamanija Borneo srpskog stratega Dejana Antonića, koji već više od dve decenije kao igrač i od 2005. kao trener obitava u Hongkongu i Indoneziji, slavio je na četiri protekla međusobna susreta sa Mitrom Kukarom, dvaput na strani, dvaput kod kuće. Takođe, Mitra Kukar ne blista u gostima (bez pobede, dva nerešena rezultata i šest poraza), dok je Pusamanija Borneo neporažena na svom terenu u dosadašnjem toku sezone sa pet trijumfa i tri remija.

Dakle, kec se nameće kao jedino logično rešenje. Imajte na umu i da Indonezija važi za zemlju u kojoj često dolaze kečevi...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 13:30 4790 IDN 1 Pusamania Borneo - Mitra Kukar ki 1 2,00
Ukupna kvota2,00

INDONEZIJA 1 - 19. KOLO:

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Indonezija 1sportsko klađenjePusamanija BorneoMitra Kukar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara