"Podgoričani slavili u Novom Mestu"
"Podgoričani slavili u Novom Mestu"

ABA liga - trka za plej-of: Pobedili i Cibona i Budućnost

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 21:14

Drenovac mučio Cibose u Zagrebu, Krka izdržala samo poluvreme protiv Podgoričana

Podgoričani slavili u Novom MestuSa izuzetkom Crvene zvezde - koja svoj meč igra sutra i veliki je favorit protiv Mega Leksa - svi timovi iz vrha tabele Jadranske lige slavili su u utakmicama 17. kola. Partizan i Cedevita su to učinili na Božić, a danas su trijumfe upisali Budućnost i Cibona, nastavivši trku za mestima koja vode u plej-of.

Budućnost je na gostovanju u Novom Mestu imala probleme u prvom poluvremenu, međutim, u trećoj deonici je slomila otpor Krke i na kraju slavila 75:67. Bila je to druga vezana pobeda Podgoričana posle serije od sedam neuspeha u svimm takmičenjima, a do trijumfa ju je doveo kanadski krilni centar Oven Klasen.

Izabrane vesti

On je zabeležio 17 poena i uz sedam skokova imao najveći indeks korisnosti u obe ekipe (23). Pratio ga je Markus Vilijams sa 15, dok se Bojan Subotić zaustavio na 12 poena.

U poraženoj ekipi Krke Luković je ubacio 17 poena.

Detalj sa meča Cibona - MZTPobedu manje od Budućnosti ima Cibona koja je zabeležila prvi trijumf otkako ju je napustio Ante Žižić. Ekipa iz Zagreba je, ipak, morala pošteno da se namuči da bi bacila na parket fenjeraša MZT Skoplje (87:79), koji je u glavnom gradu Hrvatske poklekao tek u trećoj deonici.

Dotad se makedonski predstavnik držao ponajviše na krilima sjajnog Đorđa Drenovca. Krilni košarkaš MTZ-a bio je, kao i dosadašnjem toku sezone, pokretačka snaga svog tima, dao je 27 poena, uz vrlo dobar šut za tri (pet od osam), zabeležio je i pet skokova i dve asistencije... Čak je imao podršku u vidu Amerikanca Skota (12) i Holanđanina Klofa (16), ali nije mogao protiv Željka Šakića (26 poena, 9 skokova) i Skotija Rejnoldsa (19 poena, 13 asistencija).

ABA LIGA, REZULTATI 17. KOLA:

Subota:

Zadar - Cedevita 80:94

Partizan - Karpoš Sokoli 76:72

Nedelja:

Cibona - MZT Skoplje 87:79

Krka - Budućnost 67:75

21.00 Mornar - Olimpija

Ponedeljak:

18.00 Mega Leks - Crvena zvezda

Utorak:

17.00 Igokea - FMP Železnik

(FOTO: Krka/Drago Perko/košsarka.si, Cibiona/Željko Baskaj&Gordan Laušić, via aba-liga.com)


tagovi

MZTMarkus VilijamsKrkaJadranska ligaHrvatskaĐorđe DrenovacCrna GoraCibonaBudućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara