""
""

ABA PREDLOZZI - Zvezdin veliki ispit u Zagrebu, Partizan traži nastavak serije

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.12.16. | 12:08

Pogledajte šta nas čeka u 15. kolu regionalnog takmičenja u košarci

Ovog vikenda čeka nas poslednje kolo regionalne košarkaške ABA lige koje će kompletno biti odigrano u godini na izmaku. Veliki derbi na programu je u nedelju u Zagrebu, gde će ekipa Cedevita u pokušaju da se domogne plej-ofa ugostiti lidera i branioca trofeja Crvenu zvezdu, jedini ekipu koja u dosadašnjem toku takmičenja nije doživela poraz.

Izabrane vesti

Pored toga čekaju nas i potencijalno veoma zanimljivi dueli u Dalmaciji, gde će Zadar ugostiti još jednog kandidata za visok plasman, Budućnost, odnosno hali Aleksandar Nikolić u kojoj će zahuktala ekipa Partizana ugostiti makedonskog šampiona MZT.

POGLEDAJTE OVDE KVOTE ZA UTAKMICE 13. KOLA ABA LIGE

SUBOTA

IGOKEA - KARPOŠ SOKOLI, 17.00

Ekipa iz Alekandrovca je imala tu nesreću da u poslednja dva kola gostuje Partizan i Ciboni, otuda su došli i vezani ubedljivi porazi. Pre toga Igokea je vezala tri pobede na Jadranu i popela se u gornji deo tabele. Sa druge strane, Karpoš igra znatno bolje otkad je za trenera došao Dragan Nikolić. Klub iz Skoplja vezao je četiri pobede u svim takmičenjima, doduše, još čeka na prvi trijumfu gostima ove sezone.

PARTIZAN - MZT, 19.00

Košarkaši Partizana u subotu dočekuju MZT u poslednjem meču koji će odigrati pred svojom publikom na domaćem terenu u ovoj godini. Crno-beli su vezali šest pobeda u regionalnom takmičenju i Ligi šampiona i u dobrom raspoloženju dočekuju duel protiv Makedonaca. MZT je u ozbiljnoj krizi, ima samo jedan trijumf u prethodnih sedam mečeva, računajući ABA ligu i Evrokup. Takođe MZT je jedan od retkih ekipa koje je Partizan ove sezone tukao sa više od 30 poena razlike. Iz tog razloga, crno-beli u ovaj duel ulazi kao apsolutni favorit, pa čak i da ne igra u kompletnom sastavu.

NEDELJA

MEGA LEKS - FMP, 17.00

U ovom kolu čeka nas i jedan srpski derbi, pošto će se u Sremskoj Mitrovici dočekati FMP Železnik. Oba tima su, u principu, u podjednako lošoj formi. Ekipa Dejana Milojevića je vezala osam poraza u regionu i Evropi, pre nego što je sredinom nedelja konačno savladala Mornar u LŠ. FMP je za nijansu bolji jer ima dva trijumfa i šest poraza u prethodnih osam utakmica u regionalnoj ligi.

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA, 19.00

Sokići su podigli formu u poslednje vreme, vezali su osam utakmica u tri različita takmičenja. Zvezda takođe i dalje igra veoma dobro, neporažena je u regionalnom takmičenju u prvih 14 kola i zaista u ovom trenutku se ne vidi ko bi mogao da zaustavi crveno-bele na putu ka odbrani trofeja. U prvom ovosezonskom okršaju pomenutih rivala Zvezda je u hali Aleksandar Nikolić razbila od Cedevitu sa više od 20 poena razlike.. Opet će umor biti faktor koji će predstavljati najveći problem za Zvezdu, pošto ovaj meč dolazi tri dana posle velikog evroligaškog okršaja i pobede nad madridskim Realom.

PONEDELJAK

ZADAR - BUDUĆNOST, 18.00

Obe ekipe su van forme, ali su Podgoričani baš, baš u problemu. Budućnost je vezala čak pet poraza ako se gledaju regionalno takmičenje i Evrokup, dok Zadar ima dve pobede i tri neuspeha u istom periodu, ali on nije igrao Evrokup, već hrvatski šampionat. U prvom ovosezonskom duela pomenutih rivala Budućnost je slavila u hali Morača, a pritom je ubacila 105 poena.

UTORAK

KRKA - OLIMPIJA, 18.00

Čeka nas u ovom kolu i duel dve najbolje slovenačke ekipe. Igraju i jedan i drugi tim po sistemu toplo-hladno. Krka ima dve, a Olimpija tri pobede u poslednjih pet utakmica. Zanimljivo, isti rivali sastali su se i 21. decembra u duelu u nacionalnom šampionatu. Krka je i tada bila domaćin, a slavila je sa 68:65. Početkom meseca imali su i prvi jadranski okršaj, Zmajčeki su na svom terenu upisali trijumf od 15 poena razlike.

MORNAR - CIBONA, 20.00

Biće to treći susret crnogorskog i hrvatskog kluba od početka sezone, pošto se radi i o rivalima iz grupe u FIBA Ligi šampiona. Oba puta su slavili Vukovi sa Tuškanca, prvi put je bilo neizvesno, a drugi put sa 19 poena razlike. Mornar ima samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica, dok je Cibona u isto vreme upisala samo jedan poraz. Ali, bilo je to u poslednjem okršaju pred ovaj duel, rival je bio italijanski Avelino u Ligi šampiona.


tagovi

CibonaFK Crvena zvezdaIgokeaJadranska ligaKarpoš SokoliKrkaMega LeksMZTOlimpijaFK Partizansportsko klađenjeZadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara