"Prijatelji: Abidal i Mesi"
"Prijatelji: Abidal i Mesi"

Abidal: Enrikeova Barsa jača od Pepove

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.04.15. | 15:28

„Svestan sam šta je Pep postigao sa Barselonom, slično je uradio i sa Bajernom, ali smatram da je ova Barselona jača nego ikada“, tvrdi Abidal

Prijatelji: Abidal i MesiIako je pre samo dva meseca pozivao Lea Mesija da se priključi ekipi PSŽ-a u potrazi sa novim izazovom, Erik Abidal ima samo reči hvale za Argentinca posle fantastičnih igara u poslednja dva meseca i demoliranja Hetafea. Bivši saigrač Mesija ima samo reči hvale za katalonsku mašineriju.
„Barselona je u neverovatnoj formi. Predstoje veoma važni dueli sa Bajernom u Ligi šampiona, ali tim takođe mora ostati fokusiran i na domaće prvenstvo. Klub zna šta znači Liga šampiona i pokušaće sve da dođe do cilja“, rekao je Francuz.

Abidal je uporedio sadašnju Barsu i onu iz vremena kada je on igrao, a trener bio Pep Gvardiola:
"Svestan sam šta je Pep postigao sa Barselonom, slično je uradio i sa Bajernom, ali smatram da je ova Barselona jača nego ikada. Nije lako imati toliko zvezda u ekipi i uspeti da svi budu u vrhunskoj formi, ali Barsi to trenutno uspeva. Mesi, Suarez i Nejmar se veoma dobro razumeju na terenu, što je najvažnije“.

Izabrane vesti

Luis Enrike ima priliku da u svojoj prvoj sezoni kao trener Barselone osvoji tripl krunu. Trenutno su na čelu Primere sa pet bodova više od Reala i utakmicom više, u finalu Kupa Kralja na Kamp Nou odmeriće snagu sa Atletik Bilbaom, dok im na putu do finala evropske elite stoji Gvardiolin Bajern Minhen.

Upravo je Gvardiola osvojio poslednju tripl krunu sa Barselonom 2009. godine, i to u svojoj prvoj sezoni na klupi katalonskog giganta.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPep GvardiolaLuis EnrikeEvropaErik Abidal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara