"ADRIJAN MUTU"
"ADRIJAN MUTU"

Adrijan Mutu: Ma kakva Fjorentina, neću više da igram fudbal, idem u penziju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.01.15. | 15:15

Bivši napadač Viole rešio da okači kopačke o klin uprkos činjenici da se nalazi u sjajnoj formi...

ADRIJAN MUTUNekadašnji ljubimac navijača Fjorentine, Adrijan Mutu, razočarao je pre svega one kojima je u srcu ljubičasta boja, a kasnije i sve ljubitelje fudbala, iznenadnom odlukom da okonča svoju karijeru. Posle ravno 500 utakmica i 197 golova, na momente blistava karijera, puna kontroverzi, uspona i padova, došla je do ćorsokaka, iz kog se Adrijanu ipak ne izlazi.

Novinari su bili oduševljeni kada su videli u kakvoj je formi, a na gomilu pitanja o karijeri dobili su kratak i jasan odgovor: „Ne želim da pričam o fudbalu, završio sam karijeru”.
U skladu sa svojim karakterom na terenu i van njega, blistavi talenat rumunskog fudbala je okončao svoj profesionalni put. Mutu delom završava karijeru zbog bolesti majke, jer želi da bude sa njom dok god ne ozdravi.

Izabrane vesti

Mutu je u karijeri igrao za 11 različitih klubova, a ubedljivo najdublji trag je ostavio u Fjorentini za koju je postigao 69 golova, zabeležio 28 asistencija, na 143 utakmice.  Za Inter je postigao svega dva gola, i ostao jedan od najvećih promašaja u bogatoj kolekciji istih. Juve ga je oživeo na kratko, da bi posle sukoba sa Kapelom, napustio klub. Rado ga se sećamo iz dana u Parmi gde je sa Adrijanom, kada su još bili klinci, žario i palio po tada prejakoj Seriji A.

Ostaje žal što nije više uradio u karijeri a sigurno da je mogao. Da nije bilo kokaina, alkohola, lepih žena i tvrde glave, ko zna gde bi stigao Rumun. Ovako će ostati zapamćen samo kao izuzetno simpatičan Rumun, lude glave i genijalnog driblinga.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AFjorentinaAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara