"Jedna od poslednjih fotografija kao selektora Srbije - Dik Advokat"
"Jedna od poslednjih fotografija kao selektora Srbije - Dik Advokat"

Advokat izgubio živce i poručio: Ako mislite da bi neko drugi bio bolji s Fenerom - odlazim u penziju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.17. | 23:49

"Kritike su sastavni deo fudbala, nemam problem s tim, ali...", bio je uznemiren holandski stručnjak

Jedna od poslednjih fotografija kao selektora Srbije - Dik Advokat

Teške vremena proživljavaju fudbaleri, ali i stručni štab Fenerbahčea. Ne samo da su zbog užasnog preloma ruke ostali bez pomoći brazilskog napadača Fernandaoa, već ih je poraz od Konje na svom terenu praktično izbacio iz trke za titulu šampiona Turske. 

Izabrane vesti

Dugo se Fenerbahče nije nalazio u situaciji da već i treću godinu zaredom gleda drugima u leđa, ali ove sezone istanbulski klub gotovo da nije ni došao u šansu da se bori za pehar. Mnogi kao krivca za ovakvo stanje vide trenera Dika Advokata, koji je ponovo bio na meti kritičara. Samo, ovog puta je zbog istih poludeo i zapretio odlaskom. 
"Prihvatam krivicu za poraz i to sam već podelio s ljudima iz uprave. Odlazim na kraju sezone. Ne samo da ću otići iz kluba, već ću u penziju", poručio je nekadašnji selektor Srbije, da bi nastavio:
"Kritike su sastvni deo fudbala, nemam problem s tim. Moram da kažem da nije lako raditi kao trener. Došao sam u Fener jako kasno, a pritom nije bilo balansiranog igračkog kadra. Ako neko misli da bi u toj situaciji radio bolje od mene, odlazim. Nisam ovde zbog sebe, već zbog kluba. Imam dobar odnos s upravom. I to iskreno kažem".

Jedan od razloga brojnih kritika na Advokatov račun jeste fizička sprema igrača, za koje analitičari smatraju da nisu dovoljno spremni.
"Ja sam kriv, ali ne za fizičku spremu igrača. Nije u tome problem. Znam šta je problem. Novinari, ja vas jako poštujem, ali nemam nameru vama da to objašnjavam", završio je uznemireni Holanđanin. 

Fenerbahče trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli sa utakmicom više i čak deset bodova manje od prvoplasiranog Bešiktaša. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

TurskaSuper ligFenerbahčeEvropaDik Advokat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara