""
""

Advokat u sredu saopštava spisak za Jermeniju i Albaniju: Koga biste voleli da vidite u napadu? (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.09.14. | 12:56

Možda je došlo vreme za neka nova/stara lica...

Fudbalska reprezentacija Srbije u oktobru počinje borbu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Orlovi prva dva kvalifikaciona meča ne igraju sa atraktivnim rivalima, ali daleko od toga da nisu opasni. Izabranici Dika Advokata kreću od u Jerevana, gde će igrati protiv Jermenije (subota, 11. oktobar, 18.00), a nastavlju u Beogradu protiv Albanije (utorak, 14. oktobar, 20.45).

Holandski stručnjak je, posle prijateljskog meča sa Francuskom (1:1), poručio da odbrana ima bazu, ali da je potrebno pronaći prava rešenje u napadu. Advokat je u prethodnom obraćanju javnosti bio iskren i rekao da u Superligi Srbije ima potencijala, ali ne i kvaliteta za reprezentaciju, tako da će se i ovoga puta opredeliti za igrače koji igraju širom Evrope. U ovom slučaju ne bismo se baš složili sa njim. Dvojica igrača iz domaće lige prosto iskaču ove sezone i bio bi greh da se ne nađu na njegovom spisku. U pitanju su Petar Škuletić i Darko Lazović.

Izabrane vesti

Partizanov napadač je još prilikom dolaska u Humsku isključio mogućnost igranja za Crnu Goru i naglasio da ga zanima samo Srbija. Škuletić je trenutno prvi strelac Superlige sa šest golova na isto toliko mečeva, dok se u Evropi na šest utakmica pet puta upisao u listu strelaca.

Krilo Crvene zvezde se u potpunosti oporavio od povrede ukrštenih ligamenata kolena i u poslednje vreme postao ključna figura srpskog šampiona. Uglavnom sve akcije crveno-belih idu po njegovoj strani. Opasan je u situaciji jedan na jedan, a u novoj sezoni je postigao jedan gol.

Kada je u pitanju inostranstvo, jedno ime je poslednjih nedelja posebno u žiži – Miroslav Radović. Konstanto je preskačen kada su reprezentativne akcije u pitanju i polako gubi veru da će ikada više dobiti poziv. Krilo Legije ove sezone ponovo blista. U Poljskoj je postigao četiri, a u Evropi čak šest golova. Videćemo da li je to dovoljno da se nađe na Advokatovom spisku .

Mitrović

Od standardnih Orlova Filip Đorđević i Lazar Marković imaju malu minutažu i još "poste" u Laciju, odnosno Liverpulu. Trenutno jedan od retkih koji igra u špicu i redovno postiže golove u najjačim ligama Evrope je Aleksandar Mitrović. Napadač Anderlehta je na devet mečeva postigao pet golova. Njemu uz rame jedino stoji Dragan Mrđa. Golgeter Omije je na 11 utakmica sedam puta zatresao protivničku mrežu, ali daleko je Japan i pitanje je da li će ga Advokat uopšte uzeti u razmatranje.    

U sredu, 1. oktobra, saznaćemo da li će biti nekih starih lica ili novajlija na spisku selektora Srbije. Prostora za to svakako ima.

(FOTO: MN press, Action images)


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazovićDik AdvokatDragan MrđaEvropameđunarodni fudbalMiroslav RadovićFK PartizanPetar Škuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara