""
""

Afrika bira najboljeg - Obamejan ili premijerligaši?

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.16. | 17:15

Afrička fudbalska konfederacija odredila kandidate za titulu najboljeg na Crnom kontinentu

Ko je najbolji fudbaler Crnog kontinenta za 2016. godinu? To je dilema koja će u narednih mesec i po dana kolati širom Afrike, dok početkom januara njegovo ime ne bude objavljeno na gala svečanosti. Ono što znamo je da su petorica kandidata, jer je danas lista skraćena.

Izabrane vesti

Pjer Emerik Obamejan (Dortmund), Rijad Marez (Lester), Sadio Mane (Liverpul), Mohamed Salah (Roma) i Islam Slimani (Lester) dospeli su u finalnu trku zahvaljujući glasovima medijskog komiteta Afričke fudbalske konfederacije koji broji 20 članova.

Napadač Borusije iz Dortmunda brani priznanje koje mu je pšripalo 2015. godine, nakon sjajnog starta u dresu bundesligaša, dok će mu po svoj prilici glavni kandidati biti Rijad Marez, jedan od najboljih fudbalera Premijer lige prošle sezone i Sadio Mane koji je odličnim igrama u Sautemptonu zaradio milionski transfer u Liverpul.

Tu je i Mohamed Salah koji je postigao 14 golova u Seriji A prošle sezone, ali i Islam Slimani drugi najbolji strelac portugalskog šampionata prošle sezone kome se ipak ne daju prevelike šanse u ovako jakoj konkurenciji.

Posle dosta godina u finalnoj konkurenciji nema prošlogodišpnjeg vicešampiona Jaje Turea, inače rekordera po broju titula sa četiri trofeja namenjenih najboljem fudbaleru Crnog kontinenta. 

Kada je reč o najboljem afričkom fudbaleru koji igra na ovom tlu u završnu fazu izbora dospeli su: Denis Onijango, Hlompo Kekana, Kigen Doli, Hama Bilat i Rainford Kalaba.

Pobednike će odlučiti glasovi selektora i tehničkih direktora svih nacionalnih asocijacija koje podpadaju pod Afričku fudbalsku konfederaciju, a svečanost je zakazana za 5. januar u Abudži u Nigeriji.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Borusija DortmundIslam SlimaniLester SitiLiverpulMohamed SalahPjer Emerik ObamejanRijad MarezRomaSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara