"Jedna od retkih zajedničkih fotografija u dresu Ajaksa"
"Jedna od retkih zajedničkih fotografija u dresu Ajaksa"

Ajaks vraća Huntelara i Snajdera u Amsterdam!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.16. | 09:20

Dvojica asova prvi na spisku želja Franka de Bura

Jedna od retkih zajedničkih fotografija u dresu Ajaksa

Velike planove za narednu sezonu ima Ajaks! U redovima Kopljanika očigledno se probudila želja da klub više ne juri samo titulu u domaćem prvenstvu, već i da želi da bude konkurentniji učesnik Lige šampiona. Zbog toga trener Frank de Bur ima nameru da narednog leta u Amsterdam vrati – Klas Jana Huntelara i Veslija Snajdera.

Izabrane vesti

„Hajde da sačekamo još malo i vidimo šta će se dogoditi. Istina je da su nam potrebna dvojica kvalitetnih, ofanzivnih igrača. Mi trenutno nemamo napadača koji bi mogao da zameni Milika. El Gazi je sada jedini koji može da odgovori tom izazovu. Imamo mi i mladog, talentovanog momka u liku Kaspera Dolberga, ali potrebni su nam iskusni igrači za Ligu šampiona, koji su već igrali velike utakmice. Videćemo šta će se desiti. Ne znam da li je Mark Overmars već dogovorio nešto, ali takvi igrači su nam potrebni. Postoje trenutno samo razgovori na tu temu. Huntelar i Snajder su igrači kakve treba Ajaks“, rekao je De Bur holandskim medijima.

Klas Jan Huntelar i Vesli Snajder su dres Ajaksa zajedno nosili samo u sezoni 2006/2007. Kasnije i Reala, u kratkom vremenskom periodu. Ali sadašnji centarfor Šalkea je Ajaksovu opremu nosio u periodu od 2006. do 2008. godine i upravo je u Kopljanicima napravio ime, zbog kojeg je kasnije i otišao u Real. Snajder je Ajaksovo dete i za evropskog velikama igrao je od 2002. do 2007. godine. Jedan je od miljenika Amsterdam arene i navijači već nekoliko godina čekaju njegov povratak kući.

Iako obojica imaju aktivne ugovore sa svojim klubovima, olakšavajuća okolnost je ta što obojica žele promene. Huntelaru saradnja sa Šalkeom ističe leta 2017, dok Snajderu ugovor sa Galatasarajem traje godinu dana više. Ali kako bi obojica imala želju da se vrate, potrebno je da rukovodstvo Ajaksa uspostavi dobar kontakt i privoli saradnike iz Nemačke i Turske da popuste kaiš i puste iskusne asove. 

Ali moraće i da budu brži od konkurencije, koji svakodnevno merkaju stanje u Gelzenkirhenu i Istanbulu...

MOZZART Sport pratite i na našoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vesli SnajderTurskaSuper ligNemackaKlas Jan HuntelarHolandijaGalatasarajFrank de BurEvropaEredivizijaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara