"Nuri u zagrljaju sa Šeneom"
"Nuri u zagrljaju sa Šeneom"

Ajaksov talenat Nuri završio sa fudbalom zbog oštećenja mozga

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.17. | 14:21

"Ovo je užasno! Potpuno se saosećamo sa njegovom porodicom i prijateljima. Njihovu patnju je nemoguće opisati!", izjavio je direktor Kopljanika Van der Sar

Nuri u zagrljaju sa ŠeneomAjaks je potvrdio da je njihov veliki talenat, Abdelhak Nuri "doživeo ozbiljno i trajno oštećenje mozga" nakon što je u subotu kolabirao u 73. minutu prijateljskog susreta sa Verderom.

Medicinska služba je odmah reagovala i povratila ga u život na licu mesta nakon čega je otpremljen u bolnicu. U ponedeljak je amsterdamski gigant objavio da Nuri nema problema sa srcem koje normalno funkcioniše, a dalja ispitivanja su danas pokazala da je problem ustvari sa mozgom.

Izabrane vesti

"Ovo je užasno! Potpuno se saosećamo sa njegovom porodicom i prijateljima. Njihovu patnju je nemoguće opisati!", očajan je direktor Ajaksa Edvin van der Sar što ukazuje da je problem možda i nerešiv, "I naš klub je doživeo veliki šok iako smo očekivali sličan scenario. Bilo je dana kada nismo znali da li će dočekati sutra, mnogo ljudi nam je uputilo podršku. Hvala im neizmerno! Abdelhak je tako veliki talenat, ali nažalost nikada nećemo saznati dokle je mogao da ga dovede."

Nuri će se vratiti u Amsterdam na dalje pretragem, ali iz reakcije Van Der Sara očigledno je da je 20-godišnji momak izgubljen za fudbal. Nadamo se ne i za život. Abdelhak Nuri, koji je bio i maldi reprezentativac Holandije je odigrao u prošloj sezoni 15 utakmica za prvi tim Ajaksa, postigavši jedan pogodak. 

(foto: Action Images)


tagovi

HolandijaEvropaEredivizijaEdvin van der SarAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara