""
""

Ajmo malo o Zvezdinoj deci… Zašto su nam uvek neki drugi bolji?

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.17. | 21:50

Zanimljiva zapažanja Zvedinog stručnjaka

Nije lako posle samo tri dana prebaciti mozak sa Arsenala na Lučane. A Zvezdini fudbaleri i stručni štab su morali da uključe taj prekidač. Liga Evrope i spektakli poput Arsenala su se dugo čekali, ali domaći front uvek ostaje prioritet za klub Zvezdinih ambicija.

Izabrane vesti

Kiks u Kruševcu posle pobede nad Kelnom je bio dovoljno upozorenje Vladanu Milojeviću i njegovim saradnicima da ne smeju nešto slično da dozvole posle emotivnog i fizičkog pražnjenja protiv Arsenala. Zato je protiv Mladosti rezultat bio apsolutni prioritet u odnosu na estetski utisak.

Posle meča sa Lučancima, pomoćni trener Milan Kosanović je izneo neka zanimljiva fudbalska zapažanja. Kosanović je Milojevićeva desna ruka, ali i čovek koji ogromno vreme provodi u inidvidualnom radu sa mlađim fudbalerima. I poznaje ih u dušu…  

Zato se nije mnogo bavio analizom meča protiv Mladosti koliko nekom širom slikom koju je ovaj meč ponudio.
“Moram da kažem nešto drugo. Kada ovde dođe Arsenal sa ‘97 i ‘99 godištem, piše se da dolaze sa tinejdžerima. Uvek su nam drugi bolji… Danas je Zvezda imala Račića i Adžica ‘98, Luku Ilića ‘99, Babića i Radonjića ‘96”, istakao je Kosanović.

Milojevićev saradnik je otkrio i da je plan bio da debituje superatlentovani Dejan Joveljić.
“Da je rezultat bio bezbedniji, šansu bi dobio i Joveljić. On je upečatljivo dete, ali je odigrao tri utakmice za reprezentaciju prošle sedmice. Polako, nacrtaće mu se… Svi oni moraju da napreduju kroz individualni rad”.

Ponovio je da Zvezdinu deca treba strpljenja…
“Njima treba kontinuitet. Javnost očekuje mnogo da deca od 17 godina igraju bez greške. To nije moguće. Mi hoćemo gotov proizvod sa 17 godina. Moraju da osciliraju. Naprimer, danas je Račić imao svetle trenutke… Retko gde u Evropi ima ovoliko klinaca u timu. Juventusova startna postava ima prosek od 30 godina. Utakmice služe da ova deca napreduju kroz njih”, poručio je Milan Kosanović.

Strateg gostiju Nenad Milovanović je iskoristio priliku da Zvezdi čestita na dobrim izdanjima u Ligi Evrope.
“Kapa dole za Milojevića i igrače. Prvo poluvreme smo bili pospani. Rekao sam štoperima da je Pešić odličan u napadanju stative, ali bili smo daleko. Kod drugog gola smo zaboravili odlično kretanje”, rekao je Milovanović.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaMilan KosanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara