Ajntraht našao zamenu za Luku Jovića, prekomanda za Gaćinovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 21:52

Može li nemački tim sa četvrociom ofanzivaca?

Ajntraht na balkanski pogon je hit Bundeslige! Napadački triling RebićJovićAle melje sve pred sobom i već je multiplicirao cenu na fudbalskom tržištu. Mnogi veliki klubovi su zainteresovani za trojicu Ajntrahtovih napadača i postoji ozbiljna mogućnost da narednog leta nemački klub inkasira oko 150.000.000 evra za pomenuti tercet.

Jović je možda i najtraženija robu među pomenutima, želi ga Bajern, snima ga Barselona, pominju se Liverpul i Borusija Dortmund...
„Svi znamo da su velike ribe ušle u igru, ali ugovori su na našoj strani. Ipak, normalna je želja igrača da odu u veći klub. U tom slučaju će vena biti skupa. Jako skupa“, rekao je sportski direktor kluba Fredi Bobić.

Izabrane vesti

Zbog toga nije čudo što u Frankfurtu već razmišljaju o zameni. Nemački mediji javljaju da je Ajntraht već naciljao iskusnog brazilskog napadača Luiza Adrijana iz moskovskog Spartaka kao zamenu za Jovića. Brazilac narednog leta ulazi u poslednju godinu ugovora i ne želi da ostane u Rusiji. cena neće biti velika, ali mu je plata visoka – 4.500.000 evra godipnje. Što za Jantraht ne bi trebalo da bude problem ako proda jednog od ili svu trojicu ifanzivaca.

A Mijata Gaćinovića bi uskoro mogla da zadesi prekomanda u formaciji Adija Hitera. S obzirom da ofanzivni deo tima igra u strašnoj formi, srpsko krilo je najčešće na granici između prve postave i džokera sa klupe. A kako u Ajntratu žele da i on igra, pominje se ideja o prekomandi u sredinu veznog reda.

U Hiterovoj formaciji 3-4-1-2 ne postoji pozicija standardnog levog krila na kojoj su Gaćinović najbolje oseća. Njegova druga pozicija je „desetka“, ali na tom mestu je trenutno nedodirljiv Ante Rebić.
„Ako sve ovako dobro ide, šta ja onda da pričam? Njih trojica u napadu su bombe od igrača. I samo neka nastave! Zabavno je gledati taj fudbal i sa klupe. Sve nam polazi za nogom. Igramo dobro, postižemo mnogo golova i dobro delujemo kao tim. Igramo napadački, agresivno i ne ostavljamo protivniku mnogo prostora. I kako onda da nemate samopouzdanje u takvoj situaciji? Prepuni smo samopouzdanja“, kaže Gaćinović.

Pominje se da bi Gaćinovič mogao da bude pomeren na poziciju „šestice“ u veznom redu.
„Mogu to da igram to i trener to zna. Naravno, više volim da igram na ofanzivnijoj poziciji, ali trenutno u sredini imamo samo De Guzmana i Želsona i ako neko od njih ne može da igra, ja sam spreman. Normalno je da želim da se vratim u startnih 11. Možemo da igramo sa Rebićem, Jovićem i Aleom u špicu, i sa mnom iza njih. Ali moramo da pazimo da ne budemo previše ofanzivni“.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Mijat GaćinovićLuka JovićLuiz Adrijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara