""
""

Albanska invazija na Đenovu, na kraju im presudio Mihin đak (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 22:43

Golom rezerviste Stefana Okake Čuke, Italija savladala Albaniju koja je imala veću podršku sa tribina

Sa Albancima više nema šale. Reprezentacija Albanije je večeras žestoko preznojila favorizovanu Italiju u Đenovi i minimalno poražena tek golom rezerviste Stefana Okake Čuke u finišu meča. Rival Srbije u kvalifikacijama za EP je posle remija sa Francuskom, bio na pragu sličnog podviga i u Đenovi. Osim što su Italijanima ružili žestok otpor, Albanci su imali i ogromnu podšrku sa tribina. Neviđenu za gostovanja kada je reprezentativni fudbal u pitanju.

Izabrane vesti

Između 15.000 i 20.000 albanskih navijača se našlo na tribinama Marasija, a još nekoliko hiljada je čekalo ispred stadiona jer nisu uspeli da se dođu do ulaznica, da bi na kraju bez karata ušli na tribine. Uoči početka utakmice, Albanci su zajedno sa domaćom publikom pevali italijansku himnu (!?), skandirali pesme i držali transparente o „velikoj Albaniji“. Bili su glasniji i bučniji od domaće publike i malo je nedostajalo da proslave uspeh svog tima.

Na terenu je bilo podjednako izjednačeno. Italijani su bili bolji rival, napadali više i stvorili veći broj prilika. Takođe, mora se istaći da je selektor Antonio Konte večeras pružio šansu rezervistima poput Sirigua, Moretija, Antonelija, Parola, Bertolaćija, Đovinka, De Silvestrija...

Na krilima Ćerćija, Azuri su lomili otpor Albanaca i nisu uspevali da ga slome. Gosti su se dobro i organizovano branili, ali i uspevali da priprete Konteovoj ekipi kao u ovom slučaju kada je Čikaleši uzdrmao prečku.

U drugom poluvremenu je viđena ista slika. Napadi Azura i defanziva Albanaca. Konte je promenio sedam igrača i jedan od njih mu je doneo radost. Sampdorijin napadač je na „svom“ stadionu razgalio srca domačih navijača i sprečio neuspeh Konteovog tima. U 82. minutu je posle kornera sjajno skočio na prvoj stativi i majstorskim udarcem poslao loptu u suprotan ugao.

Ovaj gol Okake Čuke je i veliki proznanje za Sinišu Mihajlovića koji je udahnuo fudbalski život tamnoputom napadaču i insistirao na njegovom dolasku u Đenovu. Okaka Čuka je nekada bio velika nada Rome, ali mu je karijera konstantno išla silaznom putanjom, menjao je klubove kao čarape i bio je praktično otpisan.

Ipak, u Sampdoriji je pod komandom srpskog trenera bukvalno procvetao i zaslužio poziv Antonija Kontea, da bi večeras u debitanstkom nastupu na najlepši mogući način proslavio prvi meč u dresu Azura.

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijafudbalska reprezentacija Italijereprezentativni fudbalStefano Okaka Čuka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara