"Stevanović u Korijereu"
"Stevanović u Korijereu"

Alen Stevanović, jedina svetla tačka u Bariju

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.10.14. | 13:33

Srpski fudbaler upisao je već gol i dve asistencije, a na stadionu Sveti Nikola nadaju se da će se potvrditi da je talisman za plasman u Seriju A

Stevanović u Korijereu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima) 

Izabrane vesti

Srpski fudbaler Alen Stevanović jedna je od retkih svetlih tačaka u timu Barija koji posrće na startu sezone uprkos proklamovanom cilju o povratku u Seriju A. Korijere delo Sport piše da je Stevanović jedan od malobrojnih igrača sa stadiona Sveti Nikola (koji izaziva lepe uspomene navijača Crvene zvezde na dane slave) koji je zadovoljio i stučni štab i navijače na početku fudbalske godine. Dvadesettrogodišnji fudbaler je uz dobre partije ubeležio i već jedan gol i dve asistencije, praktično na polovinu golova koje je realizovao Bari Stevanović je stavio svoj potpis. 

Jedan od razloga što Bari "šlajfuje" u prvim kolima je neefikasnost tima i Stevanović je pozitivan primer. 
"Mnogi timovi se muče da kreiraju gol-šanse, mi ne, stvaramo po nekoliko na svakoj utakmici ali ih, po pravilu, proćerdamo. Moramo da budemo koncentrisaniji pred protivničkim golom", objasnio je mladi Srbin u intervjuu za Korijere.

Stevanović, koji je bio svedok Interove "triplete" 2010.  godine kao tinejdžer u podmlatku Neroazura i koji je bio privilegovan da trenira sa tadašnjom perfektnom Murinjovom mašinerijom, ističe da mu nova uloga daje više prostora da bude opasniji po protivničke golmane.
"Više sam sklon da pravim asistencije nego da postižem golove iako sam, dosad, u prvenstvu imao priličan broj šansi. Recimo da, za razliku od iskustva u Palermu, kada sam u formaciji 3-5-2 bio prilično daleko od gola, sada imam mnogo ofanzivniju ulogu, štaviše, bliži sam protivničkom golu nego što sam bio u Torinu kada sam igrao u Venturinoj formaciji 4-4-2. Nadam se da će tim, a i svi mi pojedinačno, početi da postiže više golova i pružamo bolje partije. Ja ću učiniti sve da bude tako", kaže Stevanović koji je u periodu dok je nosio dres Torina debitovao i za reprezentaciju Srbije, za koju je igrao protiv Hrvatske u Zagrebu, na iznenađenje svih. 

U Bariju očekuju da Stevanović potvrdi da je, u neku ruku, talisman za klubove koji hoće da se vrate u Seriju A. Podsetimo, Stevanović je doprineo povratku u elitni italijanski fudbal Torina i Palerma.
"Znam vrlo dobro kako je u velikim gradovima i kakav pritisak se trpi za povratak u Seriju A. U Torinu su bili vrlo napeti posle četiri uzastopne sezone u Seriji B, slična je situacija sada i u Bariju. Strpljenje na nuli i mnogo negativnosti. Gradovi kao Torino i Bari zaslužuju da budu na mapi Serije A. U Bariju su navijači neverovatni. Zato je potrebno da budemo ujedinjeni, odlučni i spremni na sve za povratak u Seriju A", poručio je Stevanović.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Alen StevanovićBariEvropaItalijaSerija ASrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara