"Crno-beli očekuju još jedno slavlje"
"Crno-beli očekuju još jedno slavlje"

ANALIZZA Partizana: Grobari se uzdaju u Drinčićeve bombe, a strahuju od stranaca u odbrani

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.04.15. | 09:58

Redakcija MOZZART Sporta se potrudila da pronikne u mane i vrline večitih rivala pred 148. derbi na stadionu „Rajko Mitić“

Crno-beli očekuju još jedno slavljeRasplet ili novi zaplet? Sve je jasno uoči večerašnjeg 148.večitog derbija. Crno-bele bi pozitivan rezultat (uključujući tu i remi) doveo na pola koraka od nove titule šampiona Srbije. Sa druge strane crveno-beli nemaju mnogo izbora – samo pobeda ih ostavlja u „životu“, pruža mogućnost da se nadaju preokretu u finišu prvenstva.

Svi apostrofiraju veliko iskustvo Partizan, ali mnogi smatraju da bismo večeras na stadionu „Rajko Mitić“ mogli da gledamo krštenje Zvezdine mladosti.

Izabrane vesti

Redakcija MOZZART Sporta pokušala je da pronikne u prednosti i mane topčiderskih rivala, u koje se jedni uzdaju, a drugi zaziru.

Ostalo je samo da vidimo – ko ima jači ili manje slab tim.

NAJJAČA KARIKA - NIKOLA DRINČIĆ

Drinčić i Andrija Živković na prošlom derbijuJednom protiv Bobana Bajkovića, jednom protiv Predraga Rajkovića. U oba slučaja snažno izvedeni slobodni udaraci donosili su Partizanu vođstvo, posledično tome i pobede u prethodna dva derbija, zbog čega se u Partizanu najviše uzdaju u iskusnog vezistu. Možda ovog proleća igrama nije opradvao status jednog od oslonaca tima, priznao je i sam da prekide izvodi slabije nego ranije, ali bivšeg prvotimca Krasnodara nikada ne smete da potcenite.

Drinčić u derbi ulazi odmoran, meč protiv Mladosti u prethodnoj rundi presedeo na klupi, otkako je Zoran Milinković došao za trenera forma mu je u blagom usponu i to bi trebalo da bude ohrabrujuće po crno-bele. Jedina mana - nikad do sad u profesionalnoj karijeri nije igrao na Marakani...

AHILOVA PETA - ODBRANA SKLONA KIKSEVIMA

Bandalovski i Živko ŽivkovićAko postoji slabo mesto u Partizanovom timu onda je to odbrana. I to desna strana, pošto je „pucala“ počev od prolećne premijere sa Voždovcem, sve do poslednjeg primljenog gola protiv OFK Beograda. Najviše zbog neuigranosti Ivana Bandalovskog i Gregora Balažica, čije su se mane najbolje videle na meču sa Čukaričkim.

Nepovoljna okolnost za reprezentativce Bugarske i Slovenije je činjenica da su stranci i da nemaju toliko izražen osećaj pripadnosti Partizanu. Plus, biće im ovo prvi derbi. Štaviše, prva ozbiljna utakmica otkako su stigli u Srbiji. Za sad nisu ni imali Bog zna kakvog posla, a opet su kiksirali. Zato će morati da odigraju najbolje što mogu da prikriju svoje mane, koje se najviše tiču saradnje sa ostatkom tima.

FAKTOR IZNENAĐENJA - PETAR GRBIĆ

Petar GrbićOtkako je Zoran Milinković seo na klupu Petar Grbić je neprekidno dobijao šansu u drugom poluvremenu. Danas će od prvog minuta i to na njemu nesvojstvenoj poziciji špica. Imajući u vidu brzinu i prodornost nekadašnjeg krila OFK Beograda ovakvo razmišljanje može se smatrati opravdanim, ali kako objasniti izostanak raspucanog Ivana Šaponjića...

Kako god, Grbić će biti najveća pretnja Predragu Rajkoviću, od njega se očekuje da izvlačenjem na bok zbunjuje Zvezdinu odbranu i svojim kretnjama stvori prostor saigračima za ubacivanje iz drugog plana. Ukoliko u tome bude uspešan onda će i Milinkovićeva zamisao dobiti plus kod Grobara. U suprotnom, moraće šef struke da bude svestan činjenice da je preuzeo veliki rizik i da objšanjava zašto je meč počeo bez klasičng napadača.

TRENERSKI PEČAT - ZORAN MILINKOVIĆ

Zoran MilinkovićPrvi veliki ispit u karijeri polaže Zoran Milinković. To što se sa Vojvodinom borio za trofej Kupa Srbije, a sa Spartakom igrao kvalifikacije za Ligu Evrope deluje zanemarljivo u odnosu na ono što ga čeka na Marakani. Iza sebe ima jak vetar u leđa oličen u činjenici da je vezao četiri pobede, ima i raspoloženog Andriju Živkovića (tri gola na isto toliko poslednjih utakmica), može da se osloni na iskustvo Ilića, Drinčića, Babovića, a možda mu profunkcioniše eksperiment sa Grbićem. Ima i pet bodova viška i kad se sve činjenice stave na talon nema pravo da poseže za izgovorima, jer među objektivnim posmatračima provejava stav da je tim crno-belih zreliji.

Partizanova igra je „rasla“ otkako je Milinković stigao iz Voždovca, međutim, uočljiva lepršavost sa poslednjih utakmica nije nešto što se računa u derbiju. Na njemu se traže „ratnici“, a pitanje je da li je Milinkovićev Partizan sposoban za „igru u meso“, kao što je to činio Nikolićev. Otuda i pitanje, kako pobediti Zvezdu: pasom ili borbom? Ili kombinacijom?

Analizzu MOZZART Sporta o vrlinama i manama Crvene zvezde možete pročitati OVDE.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaPetar GrbićFK PartizanNikola Drinčićmozzart analizza148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara