""
""

Andaluzija podrhtava, Sevilja dogovorila dva strašna pojačanja!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.17. | 18:43

I to sve u jednom danu

Malo, možda čak i premalo je bilo onih koji su verovali da Sevilja neće moći da se oporavi Monćijevog odlaska u Romu ovog proleća. E, pa prevarili su se! Sevilja nastavlja da živi iako dugogodišnji sportski direktor i vizionar više nije u klubu. Andaluzija podrhtava, Španija je na nogama - Sevilja je u jednom danu dogovorila dva velika pojačanja! Prvo je Hesus Navas, drugo - Simon Kjer.

Izabrane vesti

Hesus Navas se vraća kući posle četiri godine provedene u Mančester Sitiju. Njemu je 30. juna istekao ugovor sa Građanima, a na obostrano zadovoljstvo - nije ni bilo pregovora o nastavku saradnje. Navas nikada nije opravdao 20.000.000 evra, koliko je Siti uložio u kupovinu, jer nije uspeo da dostigne igrački nivo iz dana kada je žario i palio u Sevilji. 

Još po završetku prošle sezone kroz fudbalske kuloare u Sevilji počelo je da se šuška o Navasovom mogućem povratku na stadion Ramon Sančez Pizhuan, ali sve dosad nije bilo ozbiljnijih informacija. Međutim, danas je jako odjeknulo da Sevilju od Navasovog zvaničnog potpisa dele samo sati. Jer, navodno, dogovor oko povratka u matični klub je postignut. Opet, na obostrano zadovoljstvo. Navas je ovog leta već nekoliko puta bio viđen oko svog omiljenog stadiona, čak je i na društvene mreže puštao fotografije kako sa sinom obilazi nekadašnji fudbalski dom. 

Sada je, izgleda, došlo vreme da se stara romansa obnovi. Time će, bar donekle, Sevilja uspeti da zaleči rane posle konfuznog odlaska Viktora Vitola u Atletiko Madrid, odnosno na pozajmicu u Las Palmas do januara sledeće godine. Naravno, ne radi se o direktnoj zameni, pošto je Vitolo najviše igrao po levom boku i u srcu napada (tu je doveden Nolito prim. aut.), dok je Navas desnokrilni fudbaler. 

I dok se čeka trenutak kada će Navasov transfer biti završen, odgovorni u Sevilji završili su još jedan veliki posao. I to u dalekoj Turskoj. Kako javlja beIn Sport,  čelnici Sevilje i Fenera pružili su ruke jedni drugima i tako dogovorili Simona Kjera. Fenerbahče je dugo tražio 6.000.000 evra i Vizama Ben Jedera u zamenu za danskog štopera, ali je dogovor pao na 10.000.000 evra, bez dodatnih igrača koji bi bili uključeni u transfer. 

Kjer će u petak popodne doći na Fenerov trening kako bi se oprostio od ekipe, da bi onda počeo pakovanje za selidbu u sunčanu Andaluziju. Ovom kupovinom Sevilja će zakrpiti rupu nastalu posle odlaska Adila Ramija u Marselj. 

Sevilja je ovog leta, pored navedenog Nolita, dovela još i Evera Banegu i Luisa Murijela, ako i Gvida Pizara iz Tigresa, te desnog beka Sebastijana Korčiju

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaFenerbahčeHesus NavasMančester SitiPremijer ligaPrimeraSeviljaSimon KjerŠpanijaSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara