"Nikolas Anelka"
"Nikolas Anelka"

Anelka, mator si!

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.01.15. | 12:25

Francuski internacionalac neće moći da dođe u Alžir, zbog oštrih pravila Saveza te zemlje...

Nikolas Anelka

Nikola Anelka je tokom prebogate karijere promenio čak 13 klubova, praktično sve ono najbolje što postoji u fudbalskoj Evropi - od Reala i Arsenala, preko PSŽ-a, Liverpula i Sitija, preko Čelsija, Fenera, Juventusa i Mumbaj Sitija. Do danas je bio na pragu prelaska u alžirski klub Nasr Atletik Husein Dej i praktično je sve bilo dogovoreno, ali... Do transfera neće doći, jer je za alžirske fudbalske prilike - prestar!

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali... Prema zakoniku FS Alžira, klubovi smeju da dovedu strane igrače koji su mlađi od 27 godina, a pritom igraju redovno u reprezentaciji!

Dakle, Nikola Anelka ne ispunjava nijednu od ovih stavki. Prvo, ima 35 godina. A drugo – u reprezentaciji nije od 2010. godine i fijaska koji se dogodio na Mundijalu u Južnoj Africi.

Međutim, mediji u Alžiru ostavljaju prostor za eventualni dolazak Anelke, pošto se pozivaju na doprinos koji je Dejvid Bekam imao pri dolasku u Los Anđeles Galaksi 2007. godine, kada je Beks imao 32 godine.

Naime, po odredbama istog pravilnika, Galaksi tada nije mogao da dovede jednog od najboljih igrača svih vremena, ali je napravljen izuzetak.

Alžirski fudbal, koji je takođe u ekspanziji, želi da dolaskom Anelke „pozove“ i ostale veterane, kao što je to nedavno učinila Indija, gde je 35-godišnji as takođe igrao - za Mumbaj. Podsetimo, francuski internacionalac je trebalo da potpiše ugovor na godinu i po dana sa ekipom Nasr Atletik Husein Dej.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikolas AnelkaNasr Atletik Husein Dejmeđunarodni fudbalAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara