""
""

Anelka zbog porodične tragedije ne igra za VBA

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.08.13. | 17:23

Francuz napustio trening kluba iz Birmingema zbog smrti brata, klub ga oslobodio obaveza za susret sa Evertonom

Nikolas Anelka napustio je trening Vest Bromvič Albiona i tim gestom u prvi mah zbunio kompletnu fudbalsku javnost, jer su senzacionalizmu skloni Englezi odmah objavili kako je čelnicima novog kluba, navodno, saopštio da završava karijeru i odlazi u penziju, međutim...

Iza ove odluke iskusnog napadača, koji je pre 49 dana stigao u Birmingem, krije se po svoj prilici porodična tragedija. Naime, Anelki je preminuo brat Klod, ujedno i njegov agent, pa je po saznanju te tužne vesti izašao sa terena i izvesno je da neće konkurisati za susret drugog kola Premijer lige.
''Vest Bromvič Albion potvrđuje da Nikola Anelka neće biti u konkurenciji za subotnji meč sa Evertonom. Klub je u znak saučešća odlučio da oslobodi dužnosti našeg napadača'', piše u saopštenju na zvaničnom sajtu VBA.

Izabrane vesti

Anelka je letos iz Juventusa stigao u Vest Bromvič, šesti engleski klub u njegovoj karijeri, pošto je prethodno igrao za Arsenal, Bolton, Siti, Liverpul i Čelsi.

Karijeru je počeo u Pari Sen Žermenu, a bio je i član Reala, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, a prošle godine proveo je nekoliko meseci u kineskom Šangaju.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 69 utakmica i postigao 14 golova, a povukao se iz nacionalnog tima nakon sukoba sa selektorom Rajmonom Domenekom na šampionatu sveta u Južnoj Africi.

 

(FOTO: Action images, printscreen wba.co.uk)

 


tagovi

EngleskaEvropaFrancuskaNikolas AnelkaPremijer ligaVBAVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara