Crveno-beli slave pobedu nad Vojvodinom
Crveno-beli slave pobedu nad Vojvodinom

ANKETA - ZVEZDA: Jednačina sa dve nepoznate, koga će Milojević staviti u tim?

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.19. | 09:20

Dok čekamo konačnu odluku šefa struke srpskog šampiona idealan je trenutak da čujemo vaše predloge

Vladan Milojević od četvrtka ima čitav tim na raspolaganju, treninzima s ostatkom ekipe konačno se priključio i Milan Rodić, pa ostaje da vidi za koji će se na kraju tim odlučiti šef stručnog štaba srpskog šampiona u 159. večitom derbiju (subota 18.00, TV Arena Sport 1).

U ovom trenutku deluje da se Zvezdina jednačina svela na dve nepoznate. Jedna se tiče upravo pozicije levog beka, na kojoj dejstvuje neprikosnoveni Rodić i sve zavisi od toga da li će reprezentativac Srbije biti u potpunosti spreman da zaigra u ovoj utakmici. Onda kada je spreman, on jednostavno nema alternativu u ovom timu, tako da samo od njegovog fizičkog stanja zavisi da li će se naći među igračima koji će istrčati na stadion Rajko Mitić u ovoj utakmici.

Izabrane vesti

S obzirom na to da se prilično kasno vratio u pun trenažni proces, jasno je da u ovom trenutku blagu prednost ima Milan Gajić. Povratnik u srpski fudbal iz francuskog Bordoa ekspresno se adaptirao na novu sredinu i zahteve Vladana Milojevića, tako da deluje da je u potpunosti spreman za ulogu startera u ovom meču. Gajić je dodatno na samopouzdanju dobio proteklog vikenda, kada je bio strelac pobedonosnog pogotka u meču s Radnikom u Surdulici.

Dok je na mestu levog beka jasna situacija, pozicija levog krila predstavlja potpunu enigmu. Za nju u ovom trenutku potpuno ravnopravno konkurišu Erik Jirka i Veljko Simić, tako da verovatno samo Vladan Milojević i njegovi saradnici znaju ko će zaigrati u sutrašnjem meču. Simić je bio starter u oba prolećna meča, nametnuo se i jesenas, kao i u finišu priprema u Turskoj, tako da stručni štab srpskog šampiona jasno zna šta dobija njegovim prisustvom na terenu. Ali deluje da bi mnogo toga novog Zvezdinoj igri mogao da donese i talentovani Slovak. Jirka bi svojom brzinom i energijom dao dodatni kvalitativni segment ofanzivi crveno-belih, a s druge strane mogao bi značajno da pokvari koncepciju Partizanove igre svojim zalaganjem u defanzivi. Nije isključeno da se i u stručnom štabu Crvene zvezde još uvek lome šta im je činiti po ovom pitanju.

Pogledajte kvote za 159. večiti derbi!

Treća dilema tokom aktuelne nedelje postojala je po pitanju učešća Dušana Jovančića u sutrašnjem derbiju, ali deluje da je ona gotovo u potpunosti razrešena. Bivši kapiten Vojvodine izdržao je maksimalne napore u poslednjih nekoliko dana i čini se rezervisao ulogu startera, tako da Vladan Milojević verovatno neće morati da posegne za nekim alternativnim rešenjima u srcu veznog reda. Ako se nađe u startnoj postavi, Jovančić će Gorana Čaušića preseliti na klupu za rezervne igrače i zaigrati u tandemu s Brankom Jovičićem.

Kada su u pitanju ostale pozicije u timu, tu deluje da ne bi trebalo da bude previše iznenađenja. Gol linija je zagarantovana za Milana Borjana, na desnog beka će Filip Stojković, a na pozicije štopera Savić i Milunović. Isto je i u navali. Na desno krilo će neprikosnoveni Mohamed el Fardu Ben, a na mesto plejmejkera lider ovog tima Marko Marin. Poziciju startnog centarfora izvesno će zauzeti Ričmond Boaći, koji je sa daleko više elana ušao u prolećni deo sezone, nego što je to bio slučaj jesenas.

Kvota na pobedu Zvezde u derbiju je 2,00!

Ali prostora za eventualne rokade uvek ima. Dok čekamo konačnu odluku Vladana Milojevića idealan je trenutak da čujemo vaše predloge. Uz napomenu da „u ponudi“ nema Kafua i Sumaile, pošto treniraju odvojeno od ostatka tima, šta mislite, za kojih će se 11 igrača odlučiti šef Zvezdine struke? Glasajte u anketi ispod teksta.


tagovi

159. večiti derbianketaVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara