Antverpen i Anderleht odigrali uspavanku, Ostende se na poluvremenu oprostio od trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.12.19. | 22:25

Коre Ingebrigsten nastavlja karijeru u kiparskom APOEL-u

Nula koja ne odgovara nikome. Antverpenu su bodovi bili potrebni kako bi se eventualno uključio u šampionsku trku, Anderlehtu kako bi se konačno približio mestu u plej-ofu. Ali sa ovim nerešenim rezultatom napravili su samo minimalan korak ka svojim ciljevima, a regularni deo sezone se polako približava kraju – 0:0.

Nakon dužeg vremena domaćin je ušao kao favorit u ovaj duel. Antverpen koji je do pre samo nekoliko sezona igrao u drugom rangu u Belgiji ove godine zaista fantastično igra, ima sasvim lepo sklopljen tim i svakako će se do samog kraja boriti za jedno do mesta koje vodi u evropska takmičenja.

Izabrane vesti

I večeras su bili bolji od belgijskog velikana, koji ima sezonu za zaborav i samo šest pobeda u dosadašnjem toku sezone, međutim do samog kraja nisu uspeli da „probuše“ njihov tvrd bedem.

Antverpen je tako nastavio odličnu seriju od deset mečeva bez poraza u svim takmičenjima (poslednji neuspeh doživeli su od Muskrona još 2. novembra), dok je Anderleht produžio niz na četiri meča bez neuspeha.

A na drugim terenima, nesvakidašnja odluka uprave belgijskog Ostendea, koja je na poluvremenu utakmice sa Ostendeom (5:0) objavila da njen trener Коre Ingebrigsten odlazi iz kluba i preuzima APOEL iz Nikozije.

Kako je saopšteno iz belgijskog kluba, Norvežanin je sam zatražio raskid ugovora, posle čega je došlo do dogovora između dve strane. Ignebrigsten je pre Belgije radio isključivo u Norveškoj. Karijeru je gradio u podmlatku Rozenborga, čiji je prvi trener kasnije i bio između 2014. i 2018. godine. U Ostende je stigao u maju ove godine, ali nije uspeo da ostvari značajan rezultat. Čim mu se ukazao posao u najvećem kiparskom klubu verovatno nije imao ni najmanju dilemu. Norvežanin će u APOEL-u biti u prilici da radi sa srpskim igračima Urošem Matićem, Andrijom Pavlovićem i Vujadinom Savićem.

Ostende je večeras upravo u drugom poluvremenu doživeo pravi brodolom. Favorizovani domaćin je posle 45 minuta igre vodio sa 1:0, ali je u nastavku još četiri puta tresao protivničku mrežu. Šarloa je došao u vođstvo golom Nikolsona u 33. minutu, vođstvo je autogolom duplira Ndenbe u 51, dok je 3:0 bilo u 58. minutu posle pogotka Mamadua Fola.

Potop gostujućeg tima kompletiran je u poslednjih 20 minuta igre. Prvo je Ilamaharita pogodio sa bele tačke u 72. minutu, dok je konačan rezultat devet minuta kasnije postavio Frank Cađut.

PRO LIGA - 21. KOLO

Četvrtak
Genk - Eupen 2:1 (1:0) 
/Ito 12, Onuahu 60 - Amani 63/

Muskron - Mehelen 1:2 (0:2)
/Antonov 90+1 - Van Dam 2, Togo 45+1/ 

Kortrajk - Serkl Briž 1:0 (0:0) 
/Kagelmaher 81/

Vasland-Beveren - Sint Trojden 1:0 (1:0)
/Milošević 35/ 

Klub Briž - Zulte Varegem 4:0 (1:0)
/Dijata 30, Okereke 60, 64, Vormer 90+2/ 

Standard - Gent 0:1 (0:0)
/Kums 83/ 

Petak
Šarlroa - Ostende 5:0 (1:0)
/Nikolson 33, Ndenbe 51ag, Fol 58, Ilamaharitra 72pen, Cađut 81/

Antverpen - Anderleht 0:0

 

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara