""
""

Apoel zgazio Slaviju za deset minuta! Kakav lob Aloneftisa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.17. | 22:40

FCSB odoleo usred Lisabona i odigrao 0:0! Pao najigraniji kec dana i kvota 1,30!

Mušema se ponovo zavijorila u Nikoziji, a lepršaće i u grupnoj fazi Lige šampiona! Tako bar deluje posle prvih utakmica plej-ofa za elitno takmičenje, gde je Apoel zgazio prašku Slaviju i slavio rezulatom 2:0!

Izabrane vesti

Kolika je razlika između kiparskog i češkog klupskog fudbala možda najbolje potvrđuje činjenica da je Apoelu bilo potrebno svega uvodnih deset minuta utakmice kako bi stigao do rezultata koji gotovo da garantuje overavanje ulaznice za grupnu fazu i ozbiljan priliv novca! 

Kod oba pogotka prste je umešao Ebesilio, kome nije bilo teško da u dve vrlo dobre akcije pošalje upotrebljive lopte saigračima i natera ih da se proslave protiv nemoćnih čeških crveno-belih.

Prvo je Igor de Kamargo pronašao put do gola, kada je posle kornera s leve strane odlično utrčao pravo u peterac protivnika, iskoristio pospanost odbrambene linije i postavio desnu nogu kako bi loptu sproveo do mreže.

Nisu gosti iz Praga stigli ni da se oporave od početnog šoka, a već su bili u totalnom nokdaunu! Opet je Ebesilio konstruisao akciju i onda prepustio pozornicu Efstatiosu Aloneftisu, koji je pokazao da i u 34. godini života ima vic i maštu za pravu fudbalsku majstoriju. Odnosno, lob udarac koji bi vrlo lako mogao da završi na televizijskim špicama i, bez sumnje, može da konkuriše za najlepši potez poslednje eliminacione faze. 

Moralni pobednik večeri je FCSB! Posrnuli rumunski gigant pretrpeo je žestok pritisak nasred stadiona Žoze Alvalade u Lisabonu, ali je uspeo da se izvuče protiv napadački orijentisanog Sportinga, uprkos tome što je završnih deset minuta utakmice odigrao bez Mihaja Pincilija, koji je pocrveneo posle drugog žutog kartona. Ono što je mnogo važnije jeste konačni rezultat utakmice, a on glasi - 0:0.

Sporting je udarao iz svih oružja, napadao FCSB praktično svih 90 minuta, iako se gost iz Bukurešta nije isključivo branio. Ali, rezultat na semaforu nije se menjao, zbog čega su naši kladioci pali na najigranijem kecu u kladionici MOZZART!

Pomalo neverovatno deluje, ali FCSB je dobrim delom utakmice bio i ravnopravan protivnik Sportingu, zbog čega je možda i više zaslužio ovakav ishod, koji garantuje i najavljuje žustru borbu za Ligu šampiona u revanšu.

Biće ludnica. 

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA - prvi mečevi

Utorak:

Karabag - Kopenhagen 1:0 (1:0)
/Madatov 25/

APOEL - Slavija Prag 2:0 (2:0)
/De Kamargo 2, Aloneftis 10/

Hofenhajm - Liverpul 1:2 (0:1)
/Ut 87 - Aleksandar-Arnold 35, Milner 74/

Sporting Lisabon - FCSB 0:0

Jang Bojs - CSKA Moskva 0:1 (0:0)
/Kasim 90+2ag/

Sreda:

20.45 Bašakšehir - Sevilja
20.45 Seltik - Astana
20.45 Hapoel Ber Ševa - Maribor
20.45 Napoli - Nica
20.45 Olimpijakos - Rijeka

(FOTO: Action Images)


tagovi

APOEL NikozijaEvropaKiparLiga 1Liga šampionaPortugalSlavija PragSporting LisabonSteaua

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara