""
""

Argentina je tužna bez Mesija, Brazil prvi i bez Nejmara! Valensija poništio Pabla Eskobara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.16. | 08:38

Arturo Vidal sa dva gola ostavio Čile u trci za Mundijal

Kukali su navijači Argentine na Lionela Mesija što nije u stanju da im donese trofej na nekom velikom takmičenju, a ispostavilo se da bez njega Gaučosi ne mogu da upišu pobedu ni u kvalifikacijama za Mundijal. Ekipa Edgarda Bauze izgubila je u Kordobi od selekcije Paragvaja sa 1:0 i došla u ozbiljan problem pred nastavak kvalifikacija.

Izabrane vesti

Jedini pogodak na utakmici u Kordobi dao je napadač kijevskog Dinama Derlis Gonzales. Da stvar bude gora za Gaučose, oni su mogli do boda, ali je u 47. minutu golman Paragvaja Husto Viljar odbranio penal Serhiju Agueru.

Inače, raspored utakmica u kvalifikacijama za Mundijal nije baš prijatelj selekcije Argentine koju u novembru očekuju još dva veoma teška duela - u gostima sa Brazilom i kod kuće protiv Kolumbije.

Sve u svemu, Argentini preostaje izgleda samo da čeka da se Mesi oporavi od povrede kako bi joj došli bolji dani.

Za razliku od Argentine, navijači Brazila imaju razloga za zadovoljstvo jer je ta selekcija pobedom u gostima nad Venecuelom od 2:0 izbila na prvo mesto tabele južnoameričkih kvalifikacija.

Brazilcima, koji su igrali bez suspendovanog najboljeg igrača Nejmara, nisu imali ama baš nikakvih problema da otvore bravu Venecuele. Igrao se sedmi minut kada je Gabrijel Žezus, novi vunderkind brazilskog fudbala i Mančester Sitija, zatresao protivničku mrežu. To mu je bio četvrti gol u isto toliko nastupa za seniorsku reprezentaciju Brazila. Lep je to bio pogodak, jer je lob udarcem prevario golmana Danija Ernandeza.

Konačan rezultat, kojim su Karioke osigurale novu, četvrtu uzastopnu pobedu postavio je Vilijan u 53. minutu, a asistirao mu je Renato Avgusto.

Inače, meč u Meridi prekinut je u 67. minutu kada je na stadionu Metropolitano nestalo struje. Prekid je trajao dvadesetak minuta pre nego što su domaćini ponovo obezbedili uslove za igru.

Brazilci su do prvog mesta stigla zahvaljujući kiksu Urugvaja koji je u gostima odigrao nerešeno 2:2 protiv Kolumbije. Imali su Urusi vođstvo i tri boda u džepu sve do 84. minuta, kada je Džeri Mina na asistenciju Huana Kvadrada bacio u delirijum domaće navijače na stadionu u Barankiliji.

Utakmicu su obeležili jaka kiša, preokreti i, naravno, Luis Suarez. Kolumbijci su poveli u 15. minutu preko Agilara, a 12 minuta kasnije izjednačio je Kristijan Rodrigez.  A onda je u 73. minutu Luis Suarez doveo goste do prednosti i ujedno postigao 19. gol u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, čime je izjednačio rekord Argentinca Ernana Krespa.

Fudbaleri Čilea su pobedom na gostujućim Peruom od 2:1 ostali u životu u trci za plasman na Mundijal 2018. godine. Apsolutni heroj nacije ponovo je bio Arturo Vidal koji je postigao oba gola. Ovaj drugi, pobedonosni pao je pet minuta pre kraja utakmice.

Selekcija Ekvadora nastavila je da beleži možda i neočekivano dobre rezultate. Takvim svakako može da se nazove remi u Boliviji (2:2) sa igračem manje. Ekvadorci su na jednom od najtežih gostovanja na svetu, zbog već čuvenog problema sa kiseonikom na 3.500 metara nadmorske visine, uspeli da nadoknade minus od dva gola.

A to je uradio sjajni Ener Valensija samo minut pre kraja. Inače, fudbaler Evertona bio je strelac i prvog gola za goste u 48. minutu. Prethodno je kod Ekvadoraca zbog drugog žutog kartona isključen Luis Kaisedo. A kako je sve delovalo idilično za navijače Bolivije u prvom poluvremenu, kada je igrač slavnog imena i prezimea, Pablo Eskobar golovima u četvrtom i 43. minutu doneo veliku prednost domaćinu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VenecuelaSerhio Agueroreprezentativni fudbalParagvajkvalifikacije za sp 2018Južna AmerikaGabrijel ŽezusEner ValensijaČileBrazilBolivijaArturo VidalArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara