""
""

Argentina je u transu, Hrvatska tuguje - Salatara stiže u Buenos Ajres (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.11.16. | 22:06

Odlučujući poen za pobedu od 3:2 u finalu u Zagrebu doneo je Federiko Delbonis

Salatara konačno stiže u Argentinu! Gauočosi su prvi put u istoriji osvojili Dejvis kup, pošto su u finalu kao gosti savladali Hrvatsku sa 3:2, a odlučujući poen doneo je Federiko Delbonis koji je sa 3:0 počistio Ivu Karlovića (6:3, 6:4, 6:2).

Izabrane vesti

Argentinski teniseri su tek iz petog pokušaja došli do trofeja, a poslednji poraz doživeli su pre pet godina. Sad, kada su uz sebe imali i Dijega Maradonu, trijumf nije izostao.

Delbonis je inače 41. na ATP rang listi, dok je Karlović na 20. poziciji. Delbonis je apsolutno dominirao u ovom duelu, na radost ogromnog broja navijača u zagrebačkoj Areni.

U poslednji dan finala Hrvati su ušli sa prednošću 2:1. Bili su nadomak slavlja pošto je Marin Čilić osvojio prva dva seta protiv Huana Martina Del Potra, ali onda je usledio preokret za pobedu Argentinca sa 6:7 (4:7), 2:6, 7:5, 6:4, 6:3.

Prvo je u petak Čilić savladao Delbonisa sa 3:2, potom je Delpotro bio bolji od Karlovića 3:1, da bi hrvatski dubl Čilić/ Ivano Dodig juče u tri seta nadigrao Del Potra i Leonarda Majera.

Svakako će slavlje u Argentini biti spektakularno, a samo delić te atmosfere predstavili su i u Zagrebu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArgentinaDejvis kupDijego MaradonaFederiko DelbonisHrvatskaIvo KarlovićMarin Čilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara