""
""

Arsenalov vezni red je uništen, Venger oživeo dve stare želje

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.15. | 12:34

Kazorla odsutan do marta, na dužoj pauzi je i Kokelan, ne igraju ni Arteta, ni Vilšir. Prve mete u januaru će biti Vilijam Karvaljo iz Sportinga i Lars Bender iz Leverkuzena

Arsenalove šampionske nade dobijaju udarac za udarcem. U Ligi šampiona su već u teškoj situaciji, dok u Premijer ligi polako gube korak, a situacija sa povredama najavljuje paklen decembar za Tobdžije.

Izabrane vesti

Odranije odsutnim Kokelanu, Vilširu i Arteti su se na listi povređenih pridružili Kazorla, Sančez i Volkot. Upitan da prokomentariše da li će Kazorla odsustvovati do marta, Venger je smrknuto odgovorio:
“Vrlo je moguće”.

Kolekan se vraća u februaru, Sančez za četiri nedelje, a Vilšir u januaru. Arsenal je opet tema javnosti zbog čestih povreda igrača, ali Venger tvrdi da situacija nije neuobičajena.
“Uporedili smo našu situaciju sa povredama klubova iz Evrope i mislim da nemamo ništa više povreda od ostalih klubova”, rekao je francuski stručnjak.

Dugačke pauze za Kokelana i Kazorlu znače i da je Arsenalova sredina terena ranjiva i da bi Venger morao da u januaru izađe na tržište i dovede pojačanje na ugroženim pozicijama.  

Ostrvska štampa spekuliše da je Francuz opet obnovio interes za portugalskog vezistu Vilijama Karavlja kojeg je jurio i pre godinu i po dana. Međutim, prepreka je i dalje otkupna klauzula od 48.000.000 evra na kojoj insistira Sporting iz Lisabona. Karvaljo je imao nesporazume sa upravom kluba jer smatra da je vreme za transfer i ljut je što Sporting ne želi da spusti cenu.  

Ugledni Telegraf piše i da se Arsen opet raspituje za Larsa Bendera iz Bajer Leverkuzena kojeg je pokušavao da dovede i prethodnih godina, a cena mu je znatno niža nego Karvalju. Ali, problem je što je i on odsutan do januara zbog povrede i pitanje je u kakvoj formi bi došao u London.

Do tada, Vengeru ostaje da zakrpi rupe u veznom kako zna i ume. Na raspolaganju ima Flaminija i Ramzija, a prethodnih dana je na treninzima za pomenuta mesta u tim uigravao i Čejmbersa

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Rikardo KarvaljoPremijer ligaLars BenderEvropaEngleskaArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara