""
""

Artemio Franki plače za novim Batistutom! Mršava nula i bod kojem se više raduje Atalanta

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.16. | 14:36

Viola nastavlja da posrće...

Nekada su srce napada ljubičaste armije iz Toskane branili Gabrijel Batistuta, Roberto Bađo, Luka Toni, Nuno Gomeš, Adrijano, Adrijan Mutu, Stevan Jovetić, Alberto Đilardino, donedavno i Mario Gomez... Danas Artemio Franki plače za jednim napadačem koji će posrnulu Violu povesti u gornji dom italijanskog klupskog fudbala. Već četiri utakmice ne uspeva da prigrabi ceo plen za sebe, a nakon mršave nule i remija protiv Atalante u Toskani (0:0) oglasili su se svi alarmi! Jer, odbrana možda i jeste na nivou, ali samo šest datih golova Fjorentinu svrstava u red najlošijih u Seriji A.

Izabrane vesti

A to se i te kako videlo u meču protiv tima iz Bergama. Fjorentini je tako nedostajalo malo koncentracije, sreće i napadačkog umeća kako bi se silne šanse pretvorile bar u jedan pogodak. Pokušavali su mnogi da probiju barijeru ispred gola Etrita Beriše, ali nije im polazilo za nogom. Pre svih hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji je u 72. minutu promašio kolosalnu šansu sa svega tri metra od gola. Jeste da je ugao bio nezgodan, ali jasno je da bi to napadači većeg kvaliteta iskoristili poklon pred golom Beriše. Pre toga se propisno ispromašivao i Kristijan Teljo, koji je ispalio projektil s ivice šesnaesterca u levu stranu, ali je Beriša uspeo da spreči da se mreža zatrese.

Atalanta će put kuće krenuti s osmehom na licu, jer je uspela u prvobitnoj nameri, da na stadionu Artemio Franki ostane neporažena. A da je supertalentovani Frank Kesi u finišu prvog dela bio samo za nijansu precizniji, možda bi Atalanta ponela i tri boda.

Fjorentini je, posle još jednog negativnog ishoda, pod hitno potrebna promena, reakcija koja će podići tim. A pre svega napadač kakav slavni toskanski tim zaslužuje. 

SERIJA A – OSMO KOLO

SUBOTA

Napoli – Roma 1:3 (0:1)
/Džeko 43 i 54, Salah 85 – Kulibali 58/

Peskara – Sampdorija 1:1 (1:1)
/Kampanjaro 23 - Kampanjaro 11ag/

Juventus – Udineze (1:1)
/Dibala 43, 51pen - Jankto 30/

NEDELJA

Fjorentina – Atalanta 0:0

15.00 Đenova – Empoli
15.00 Inter – Kaljari
15.00 Lacio – Bolonja
15.00 Sasuolo – Krotone
20.45 Kjevo – Milan

PONEDELJAK
20.45 Palermo – Torino

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANikola KalinićKristijan TeljoItalijaFjorentinaEvropaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara