"Rat do istrebljenja: Dajer i Čičarito"
"Rat do istrebljenja: Dajer i Čičarito"

Aspirin za Pevce?

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.11.16. | 10:50

Derbi na Vembliju između Totenhema i Leverkuzena (20.45) mogao bi da razmrsi situaciju u najkomplikovanijoj grupi Lige šampiona

Rat do istrebljenja: Dajer i Čičarito

Katedrala engleskog fudbala, čuveni Vembli, biće u večeras (20.45) poprište neizvesnog okršaja između Totenhema i Leverkuzena u okviru četvrtog kola izuzetno izjednačene grupe E. Samo bod deli ove dve ekipe na drugom, odnosno trećem mestu, iza lidera Monaka, a nekako više gori pod nogama Aspirindžijama koje su bez pobede u prva tri kola.

Izabrane vesti

Totenhem je u očajnoj formi, a dodatno ih frustrira i podatak da su vezali četiri remija i poraz, koji su ih udaljili od borbe za titulu u Premijer ligi. Muče se Pevci da postignu gol, otkako nema prve zvezde Harija Kejna koji je povređen, a Holanđanin Vinsent Jansen kao nije kalibar za velika dela. Ipak, možda im promena okruženja i atmosfere bude prijala pa se razigraju na Vembliju. 

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Pored Kejna, menadžer Maurisio Poketino ne može da računa ni na defanzivca Aldervajrelda koji je takođe povređen, ali će se u napadu osloniti na Eriksena, Lamelu, Dele Alija i Korejca Sona, koji se svojevremeno proslavio baš u Leverkuzenu.
“Treba da budemo pametni, da igramo konstantno od prvog minuta sa namerom da pobedimo. Vembli mora da nas inspiriše, posebno 90.000 ljudi koji će doći da navijaju za nas, što mora da bude veliki problem za našeg protivnika. Važno je da razumemo da je ova utakmica ključna, ali znamo i da je Leverkuzen dobar tim. Biće teško, ali smo svesni da moramo da osvojimo tri boda ako želimo u narednu rundu”, jasan je trener Pevaca Maurisio Poketino.

Bajer, s druge strane, stiže u London sa ogromnim kadrovskim problemima. Belarabi i Pohjanpalo su odavno van tima zbog povreda, a pod znakom pitanja za ovaj meč su štoperi Toprak i Tah, kao i roviti plejmejker Hakan Čalhanoglu

Prštalo u Nemačkoj, prštaće i na Vembliju

Aspirindžije su imale dobru uvertiru trijumfom nad Volfzburgom u subotu na gostovanju od 2:1, koji su izvojevali bez suspendovanog trenera Rodžera Šmita. Tako su prekinuli seriju od četiri utakmice bez pobede i popravili raspoloženje pred možda odlučujući okršaj za drugu fazu. Havijer Ernandez Čičarito predvodiće napad gostiju, željan da zagorča život Pevcima.
“Radujemo se činjenici da ćemo igrati na posebnom stadionu kakav je Vembli. To je sigurno nezaboravni detalj ovog gostovanja, radi se o važnoj utakmici i na nama je da na terenu pokažemo kvalitet. Želimo da pružimo najbolju moguću partiju i mislim da imamo idealnu priliku za to. Od početka smo znali da je Totenhem nezgodan protivnik, ali smo im pokazali u drugom poluvremenu da umemo da zapretimo. Trtažiću to i ovoga puta od svojih igrača. Imaju dobre tehničare, brze napadače, ali imamo ih i mi pa se ne plašim”, poručio je trener Leverkuzena Rodžer Šmit.

Pre dve nedelje u Leverkuzenu ova dva rivala su odigrali zanimljiv meč i pravo je čudo da je utakmica završena samo 0:0, mada se za to pobrinuo sjajni golman Loris koji je briljirao u drugom poluvremenu. Bilo bi dobro da golmani ovaj put budu malo manje raspoloženi, pa da vidimo i neki gol, a budite sigurni da kod Leverkuzena na strani to nije problem, jer su na poslednjih sedam od osam gostovanja svaki put igrali GG&3+.

TOTENHEM – LEVERKUZEN (20.45)

Stadion: Vembli
Kapacitet: 90.000
Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

Totenhem (4-2-3-1): Loris – Voker, Dajer, Vertongen, Rouz – Vanijama, Dembele – Son, Ali, Eriksen – Jansen.

Leverkuzen (4-2-3-1): Leno – Henriks, Toprak, Jedvaj, Vendel – Baumgartlinger, Arangiz - Foland Kampl, Brant – Čičarito.

Toliso (Lion) i Iguain (Juventus)

JUVENTUS, SEVILJA, DORTMUND, REAL I LESTER OVERAVAJU OSMINUFINALA?

Pored derbija u Londonu, još nekoliko utakmica današnjeg programa privlači pažnju jer bismo mogli već večeras da dobijemo još nekoliko imena učesnika osminefinala Lige šampiona. Sve bi moglo da bude gotovo u grupi H gde bi pobede Juventusa nad Lionom i Sevilje nad Dinamom iz Zagreba značile i zvanično obezbeđen plasman predstavnika Italije i Španije u nokaut fazu.

Posao bi mogli da završe i Dortmund, koji dočekuje Sporting iz Lisabona na svom Vestfalenu, kao i Real iz Madrida koji gostuje Legiji u Varšavi u specifičnoj atmosferi, jer će zbog kazne UEFA stadion šampiona Poljske biti prazan. Sjajni Lester takođe ima šansu da postavi novi rekrod kada je reč o pobedama engleskih klubova u grupnoj fazi, a trijumf u Kopenhagenu bi i Lisicama doneo prolaz u osminufinala.

POGLEDAJTE KVOTE ZA SVE OSTALE UTAKMICE

U slučaju trijumfa Engleza Porto bi pobedom nad Brižom zauzeo drugo mesto i bio u pol poziciji za plasman u osminufinala. Monako bi mogao trijumfom protiv posrnulog CSKA da napravi krupan korak ka nokaut fazi, mada treba biti oprezan jer je ova grupa u kojoj su Totenhem i Leverkuzen najneizvesnija od svih u Ligi šampiona. 

GRUPA E

20.45 Monako - CSKA
20.45 Totenhem - Leverkuzen

GRUPA F

20.45 Dortmund - Sporting
20.45 Legija - Real

GRUPA G

20.45 Kopenhagen - Lester
20.45 Porto - Briž

GRUPA H

20.45 Sevilja - Dinamo Zagreb
20.45 Juventus - Lion

(FOTO: Action Images)


tagovi

Liga šampionaErik DajerČičaritoBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara