""
""

Atletiko ima naslednika i za Filipea Luisa! Brazilca iz Benfike kojeg su želeli Real i Barsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.05.14. | 11:49

Giljerme Sikera je najozbiljniji kandidat za poziciju levog beka, a prvak Portugala je već angažovao njegovog naslednika

Bez dileme, Atletiko je ovih dana centralna tema prelaznog roka u Evropi. Igrači svakodnevno odlaze, a stiču njihove zamene. Jedan od prioriteta Jorgandžija je i kako da “zatvori” poziciju levog beka.

Izabrane vesti

Fantastični Filipe Luis je pred odlaskom pošto Čelsi želi da plati otkupnu kaluzulu od 24 miliona evra. Murinjo ga vidi kao idelano rešenje za poziciju koju je napustio Ešli Kol i koju je prinudno popunjavao dešnjak Aspilikueta. Dok Plavci polako privode kraju posao oko Filipe Luisa, Aletiko radi na dovođenju njegove zamene.

Izgleda da su našli rešenje.

Filipea bi trebalo da nasledi njegov zemljak Giljerme Sikeira. Reč je o 28-godišnjem levom beku koji je prošlu sezonu proveo u Benfiki i ostavio odličan utisak. On je u Lisabonu igrao kao pozajmljen igrač Granade, ali ga prvak Portugala na kraju nije oktupio. Sikeira je tražio platu od dva miliona evra po sezoni što je Benfika lagano odbila i vratila ga u Granadu. Ipak, Brazilac sigurno neće ostati u Granadi, a primamljiv je i zbog činjenice da ima otkupnu klauzulu od osam miliona evra. To je trećina sume koju će Atletiko zaraditi prodajom Filipea Luisa u Čelsi, tako da je njegov zemljak isplativo rešenje za Jorgandžije.

Sikeira u Španiji važi za jednog od najboljih levih bekova. On je u Evropu stigao 2006. godine i potpisao je za Udineze gde je proveo četiri sezone, ali se nije proslavio. Pošto je Granada praktično filijala Udinezea, Sikeira je u leto 2010. došao u klub iz Andaluzije i ostavio fenomenalan utisak. U leto 2012. godine je bio želja Pepa Gvardiole u Barseloni, ali je na kraju katalonski klub ipak angažovao Đordija Albu.

Prošlog leta tokom poslednjeg dana prelaznog roka, Sikeira je praktično jednom nogom bio u Real Madridu. Bilo je to u poslednjim minutima fudbalske pijace kada je Real trebalo da proda Fabija Koentraa u Mančester Junajted. Brazilac je čekao završetak te operacije kako bi prešao na Santjago Bernabeu, ali Koentrao na kraju ipak nije prešao na Old Traford. Pozajmica u Benfiku je bila jedina opcija za Sikeiru i on je par minuta pre završetka prelaznog roka završio u Lisabonu.

Inače, Benfika je već dovela i zamenu za njega. Reč je o 22-godišnjem švajcarskom levom beku Lorisu Benitu. On dolazi iz Ciriha za sumu od tri miliona evra i potpisaće petogodišnji ugovor sa Orlovima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Filipe LuisŠpanijaPrimeraPortugalGranadaGiljermo SikeiraEvropaBenfikaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara