""
""

Atletiko nije izdržao napad Čelsija: Filipe Luis je Murinjov novi levi bek sa platom od pet miliona evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.07.14. | 14:18

Iako Madriđani nisu hteli da prodaju brazilskog defanzivca, ruke su im bile vezane kada su Plavci platili otkupnu klauzulu u iznosu od 24 miliona evra

Atletiko je izgubio još jednog člana Simeoneovog šampionskog tima, Čelsi je dobio veliko pojačanje. Brazilski levi bek Filipe Luis je od danas član Čelsija.

Izabrane vesti

Madriđani su se opirali prodaji sjajnog brazilskog levog beka, ali su bili nemoćni pred višenedeljnim pritiskom sa Stamford Bridža. Plavci su na kraju platili otkupnu klauzulu u iznosu od 24 miliona evra i Atletiko tu više ništa nije mogao da uradi.

I sam igrač je imao želju da pređe u Čelsi zbog čega ga je trener Simeone kaznio prebacivanjem da trenira sa rezervnim timom, ali ni to nije pomoglo Špancima da zadrže levog beka. Filipe Luis je jutros prošao lekarske preglede na Stamford Bridžu i potpisao četverogodišnji ugovor vredan pet miliona evra po sezoni, što je delako više od onoga koliko je zarađivao na Visente Kalderonu.

On će naslediti Ešlija Kola koji je otišao u Romu, a biće zanimljivo videti šta će Murinjo sada uraditi sa Cezarom Aspilikuetom koji je u većem delu prošle sezone pokrivao poziciju levog beka iako mu je prirodno mesto uz desnu aut-liniju.

Filipe Luis će se tako priddružiti bivšim klupskim drugovima Dijegu Kosti, Tibou Kurtoi i Tijagu Mendešu koji su ovog leta prešli iz Atletika u Čelsi, a suma koju je Čelsi izdvojio ovog leta na pojačanja je dostigla cifru od 100 miliona evra s obzirom da je doveden i Sesk Fabregas iz Barselone.

Atletiko je bio svestan šta ga čeka i već je doveo Giljermea Sikeru iz Granade za osam miliona evra. Ovaj levi bek je prošlu sezonu igrao kao pozajmljen igrač u Benfiki.


tagovi

Filipe LuisEngleskaŠpanijaPrimeraPremijer ligaEvropaČelsiAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara