""
""

Atletiko se pokvario u Baskiji: Bela tačka došla glave Jorgandžijama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 18:07

Možda bi večeras ipak sve bilo drugačije da u 26. minutu golman Sosijedada Heronimo Ruli nije uspeo da zaustavi pokušaj Saula

Atletiko polako gubi dah u trci za šampionsku titulu u Primeri. Tako se barem čini posle današnjeg poraza od 2:0 protiv Real Sosijedada u San Sebastijanu u meču 11. kola prvenstva Španije.

Izabrane vesti

I bi trebalo trenera Dijega Simeonea i navijače da zabrine samo rezultat, već i igra Jorgandžija u Baskiji. Jer samo u na početku i pred kraj utakmice Atletiko je delova kao ozbiljna ekipa na koju smo navikli.

Sve što je stalo između toga bila u znaku igrača Sosijedada koji su imali veliki motiv da pobede velikog rivala i to tek drugi put na svom terenu u poslednjih šest utakmica na Anoeti.

Oba pogotka domaća ekipa dala je iz penala i to čini se, opravdano dosuđenih. Igrači Atletika u tim situacijama ponašali su se kao slonovi u staklarskoj radnji. Gabi je u 53. minutu oborio Jurija Berićećea, dok je Anhel Korea 20 minuta kasnije startovao na Karlosa Velu, inače strelca prvog gola sa 11 metara.

Kod drugog jedanaesterca precizan je bio Vilijan Žoze i time je otklonio sve dileme oko konačnog pobednika ovog susreta.

Ima tu zanimljivih statističkih podataka koji svedoče da nešto nije štimalo u redovima madridskog velikana. Golman Jan Oblak prvi put u karijeri je na četiri meča zaredom u Primeri primio gol.

I još jedan detalj. Kapiten Gabi je u tom 54. minutu napravio prvi penal u karijeri, a ovo mu je bila 371. utakmica u španskom šampionatu.

Možda bi večeras ipak sve bilo drugačije da u 26. minutu golman Sosijedada Heronimo Ruli nije uspeo da zaustavi pokušaj Saula

PRIMERA, 11.KOLO

Petak
Malaga - Hihon 3:2 (1:1)
/Fornals 45, Ramirez 65, Santos 78 – Viguera 13, Čop 49/

Subota
Granada – La Korunja 1:1 (0:0)
/Lomban 81 - Andone 64/

Sosijedad – Atletiko Madrid 2:0 (0:0)
/Vela 55pen, Hoze 74pen/

18.30 Osasuna – Alaves
20.45 Las Palmas – Eibar

Nedelja
12.00 Real Madrid – Leganjes
16.15 Espanjol – Atletik Bilbao
16.15 Selta – Valensija
18.30 Viljareal – Betis
20.45 Sevilja – Barselona

(FOTO: Action Images)


tagovi

Real SosijedadPrimeraKarlos VelaGabiDijego SimeoneAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara