Atomski mrav budi Azure

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.10.18. | 09:36

Mančini i Ševčenko koriste pauzu da odmere snage i utegnu linije pred meč u Ligi nacija

Pauzu u trećem kolu Lige nacija Italija i Ukrajina će iskoristiti da odmere snage u prijateljskom okršaju u Đenovi. Biće to njihov osmi dvoboj u istoriji, a do sada gotovo perfektan skor imaju Azuri sa čak šest pobeda i jednim remijem. Ipak, posmatrajući trenutnu formu, žuto-plavi su u daleko boljem momentu, pošto su bez poraza u 2018. godini, dok je Italija pobedila samo jednom na sedam odigranih mečeva. 

Roberto Mančini na sve načine pokušava da izdigne Azure, ali zasad se nije proslavio. Najnovija ideja selektora nekadašnjih četvorostrukih svetskih prvaka je vraćanje u nacionalni tim "atomskog mrava" italijanskog fudbala Sebastijana Đovinka. Napadač Toronta poslednji put igrao je za reprezentaciju 2015. godine, a njegova odluka da pređe u MLS nije baš imala dobar prijem među bivšim selektorima Antoniom Konteom, Đan Pjerom Venturom i Luiđijem di Bjađom, ali je Mančini zaključio da bi 31-godišnjak mogao da znači njegovoj ekipi. Nekadašnji fudbaler Juventusa, Empolija i Parme postigao je 82 gola u 139 utakmica u dresu šampiona MLS-a, a na spisku se našao umesto Marija Balotelija, koji je prilično kritikovan posle prošlomesečnih duela s Poljskom i Portugalijom. U ekipu se, posle povrede, vratio i vezista Pari Sen Žermena Marko Verati. Bez poziva u nacionalni tim ovaj put ostali su Beloti, Zapakosta, Kaldara i Kristante.

Izabrane vesti

Puleni selektora Andreja Ševčenka nalaze se u seriji od pet trijumfa i dva remija, i to pošto su ostali bez plasmana na ovogodišnji Mundijal u Rusiji. Međutim, očito da im je to bio samo dodatni podstrek da pod palicom nekadašnjeg golgetera koji se proslavio baš u Italiji, zaigraju mnogo bolje u Ligi nacija, dok takođe imaju velika očekivanja i od kvalifikacija za EP 2020. 

Meč između Italije i Ukrajine igra se u Đenovi i biće u priličnoj meri posvećen stradalima u nedavnoj tragediji koja je zadesila taj grad. Susret će biti zaustavljen na 30 sekundi u 43. minutu (pošto je toliko ljudi poginulo), dok se Fudbalski savez Italije obavezao da školuje devetoro dece koja su tada ostala siročad.

ITALIJA - UKRAJINA 20.45

Stadion: Luiđi Feraris
Italija (4-3-3): Donaruma – D'Ambrozio, Bonući, Aćerbi, Biragi – Pelegrini, Žoržinjo, Verati – Bernardeski, Imobile, Insinje.
Ukrajina (4-2-3-1): Pjatov – Karavajev, Burda, Rakitski, Matvijenko – Stepanenko, Malinovski – Jarmolenko, Marlos, Konopljanka – Jaremčuk.

POSLEDNJIH PET

ITALIJA
SAUDIJSKA ARABIJA       (N), PRIJATELJSKA           2:1
FRANCUSKA       (G), PRIJATELJSKA           1:3
HOLANDIJA        (D), PRIJATELJSKA            1:1
POLJSKA              (D), LIGA NACIJA              1:1
PORTUGALIJA   (G), LIGA NACIJA             0:1

UKRAJINA
JAPAN  (N), PRIJATELJSKA           2:1
MAROKO             (N), PRIJATELJSKA           0:0
ALBANIJA            (N), PRIJATELJSKA           4:1
ČEŠKA   (G), LIGA NACIJA             2:1
SLOVAČKA          (D), LIGA NACIJA              1:0

MEĐUSOBNI SKOR
7              6              1              0              14:2

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 6601 MPR Italy - Ukraine ki 1 1,65
Ukupna kvota1,65

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Sreda
20.45: (1,65) Italija (3,70) Ukrajina (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

fudbalska reprezentacija Italijereprezentacija Ukrajinesportsko klađenjeSebastijan Đovinko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara