"Pao Mesijev rekord, bravo Luize majstore"
"Pao Mesijev rekord, bravo Luize majstore"

Au, BATE! Luiz Adrijano izjednačio Mesijev rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.10.14. | 22:33

Momci iz Donjecka poigrali su se sa BATE-om u sred Borisova ubivši ih sa 7:0, dok je ekipa Porta savladala Atletik Bilbao rezultatom 2:1

Pao Mesijev rekord, bravo Luize majstore

Šta se desilo sa ekipom BATE-a? Verovatno ni oni sami ne znaju... Poraženi su pred svojim navijačima sa 7:0 od ekipe Šahtjora. Neverovatno veče za momke iz Donjecka obeležio je fantastični Luiz Adrijano sa četiri pogotka u prvom poluvremenu - 0:7 (0:6).

Izabrane vesti

Na samom početku nije delovalo kao da je ovako nešto moguće, pošto su domaći igrači držali loptu u svojim nogama. No, takvu postavku igre iskoristio je Mirčea Lučesku i sjajno pripremio svoje igrače za kontranapade. Upravo iz jednog takvog Tešeira je načeo domaći tim u 11. minutu. 

Nisu odustali domaći od svog plana, ali im se upravo to obilo o glavu. U 28. minutu katastrofa je najavljena, a vesnik jeseni u Borisovu bio je Luiz Adrijano

Ipak, ni jesen nije dugo trajala, pošto je u narednih 15 minuta sve bilo gotovo. Došla je zima, smrznuto su na terenu delovali domaći fudbaleri. Jedan gol Daglasa Koste i još tri fantastičnog Luiza Adrijana. Ta tri su bila i najbrža tri gola koja je jedan igrač postigao u Ligi Šampiona, jer se sve desilo za sedam minuta. A, izgleda da se Adrijano u Ukrajini navikao na zimu, pošto su pala su još dva rekorda. Postigao je najbrža četiri gola i postao je jedini igrač koji je dao toliko golova u prvom poluvremenu na jednom meču najprestižnijeg svetskog klupskog takmičenja.

Lučesku je na poluvremenu napravio sve tri izmene, a priliku je dobio i Bernard, koji je bio kreator najlepše akcije u tom delu igre, kada je spoljnicom pronašao Luiza Adrijana, kome se nije dalo da izjednači rekord koji je Mesi postavio protiv Bajera iz Leverkuzena.

Ali, dalo mu se u 82. minutu, a pomogao mu je bivši Zvezdin igrač Filip Mladenović, pošto ga je oborio u kaznenom prostoru. Nije bilo teško Adrijanu sa bele tačke da savlada indisponiranog Černika, doduše iz drugog pokušaja, jer je penal ponovljen, pa je zbog proslavljanja petog pogotka dobio žuti karton.


BATE Borisov 0 - 7 Shakhtar Highlights HD Uefa... by troublemakers41

BATE BORISOV - ŠAHTJOR 0:7 (0:6)

/Tešeira 11, Daglas Kosta 35, Luiz Adrijano 28, 36, 40, 44, 82 /

Stadion: Borisov Arena

Sudija: Ivan Bebek (Hrvatska)

 

BATE BORISOV (4-2-3-1): Černik - Haguš, Poljakov, Tubić (od 46. Gajdučik), Mladenović - Liktarovič (od 46. Aleksjevič), Jablonski - Volodko, Karnicki, Gordejčuk - Signevič (od 75. Baga)

ŠAHTJOR (4-2-3-1): Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Fernando (od 46. Fred), Stepanenko - Daglas Kosta (od 46. Marlos), Teišeira, Taison (od 46. Bernard) - Luiz Adrijano

 

U Portugalu je Porto uspeo da dođe do tri boda.

Domaći su bolje otvorili meč, imali su prvu priliku u sedmom minutu kada je centrirao Majkon, a Bruno Martins Indi je sa tri metra bio neprecizan.

Slabih desetak minuta je usledilo, pa je Kvintero ušao u priliku. Ipak, Gorka Iraizoz je dobro intervenisao. U sjajnoj formi je veteran prethodnih nedelja.

Čekao se 26. minut kako bismo videli narednu priliku, a tada je Mikel San Hoze pokušao sa skoro 25 metara i pogodio levu stativu.

Porto je držao loptu u nogama, ali nije imao mnogo konkretnih prilika. Jednu od retkih promašio je Džekson Martinez, kada ga je jedan od defanzivaca gostiju izblokirao.

Na sledeću pravu priliku čekalo se sve do 45. minuta, ali ta prilika bila je stvarno prava. Pogodak za Porto postigao je Ektor Erera na asistenciju ljubimca kolumbijskih navijača Kvintera.

Kada je počelo drugo poluvreme prvi je zapretio Bilbao. Giljermo Fernandez je lepo prošao po desnoj strani, ali je dobro postavljen bio golman Fabijano na prvoj stativi, pa je lepo odbranio. Isti igrač je i postigao izjednačujući gol za Atletik, na vrlo lep način.

Ipak, radost gostiju nije dugo trajala, pošto je Rikardo Kvarežma na asistenciju Jasina Braimija postigao gol u svom stilu, posle prodora u kazneni prostor. Ipak, dobra forma Gorke Iraizoza je ovde prekinuta, pošto je upravo on kiksnuo kod ovog pogotka.


Porto 2 - 1 Athletic Bilbao Highlights HD Uefa... by troublemakers41

Atletik nije bio mnogo lošiji takmac na ovom meču, ali je sreća bila na Portovoj strani. Ekipa iz Portugala ostaje prva na tabeli, Šahtjor je drugi.

PORTO - ATLETIK BILBAO 2:1 (1:0)

/Erera 45, Kvarežma 75 - Fernandez 58 /

Stadion: Estadio do Dragao

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

 

PORTO (4-3-2-1): Fabijano – Danilo, Majkon, Martins Indi, Sandro - Erera, Kazemiro (od 71. Kvarežma), Brahimi - Kvintero (od 64. Neves), Teljo (od 82. Tores) – Martinez 

ATLETIK BILBAO (4-2-3-1): Iraizoz – De Markos, Ečeita, Laport, Belenzijaga – San Hoze (od 46. Muniain), Ituraspe - Fernandez, Riko, Susaeta – Aduriz (od 46. Benjat)

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleks TešeiraAtletik BilbaoBATE BorisovBelorusijaBernardDaglas KostaEktor EreraEvropaFabijanoFilip MladenovićGiljermo FernandezGorka IraizozHuan KvinteroLiga šampionaLionel MesiLuiz AdrianoMirčea LučeskuPortoPortugalŠahtjor DonjeckŠpanijaUkrajina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara