"Vukovi se radovali ispred Klopa"
"Vukovi se radovali ispred Klopa"

Auf Wiedersehen! Tužan kraj Klopove ere – Volfzburg za 16 minuta rastavio Borusiju na delove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.05.15. | 21:48

Gustavo, De Brujne i Dost pogađali za trijumf u finalu nemačkog Kupa

Vukovi se radovali ispred KlopaCela fudbalska planeta navijala je za Borusiju Dortmund. Ili možda bolje reći za Jirgena Klopa. Priželjkivali su zaljubljenici u bubamaru da će još jednom čuti kako prede mašina harizmatičnog trenera, ali izgleda je Klop bio u pravu kada je rekao da više nije "savršen" za Borusiju. U finalu Kupa u Berlinu Volfzburg je ogolio surovu istinu pokazavši da je prošlo vreme kada su Milioneri delili lekcije po Nemačkoj. Tri brza komada u razmaku od samo 16 minuta odsvirala su kraj jedne od najsimpatičnijih era iz 21. veka – 3:1.

Volfzburg je večeras bio taj koji je izgledao nepogrešivo. Borusija je po ko zna koji put ove sezone ispoljila stare boljke. Šanse nije koristila, golove je jeftino primala. Čuveni Klopov sistem u kome su i tek nešto iznad prosečni igrači izgledali kao ale koje jedu teren pred sobom negde se pokvario. Istina, Pjer Emerik Obamejan je već u petom minutu utakmice na pas Šinđija Kagave postigao prvi gol na meču, pa su navijači Borusije, dobrim delom okićeni maskama sa Klopovim likom, verovatno već počeli da planiraju žurku koja bi njihov poslednji provod sa omiljenim šefom struke učinila zaista nezaboravnom…

Izabrane vesti

Možda zbog tog rastanka večerašnja utakmica neće ostati isključivo gorka uspomena u glavama ljudi iz Dortmunda. Ali na terenu igrači im nisu dali mnogo povoda za dobro raspoloženje, iako je utisak da nije Borusija bila toliko loša koliko je Volfzburg bio odličan. U kratkom razmaku od samo 16 minuta pogađali su Luiz Gustavo koji je natrčao na odbitak posle bombe Nalda, pa sjajni Kevin de Brujne i za kraj blickriga Bas Dost. Više nego dovoljno za istorijski uspeh Vukova koji su posle titule osvajača Bundeslige iz 2009. prigrlili i prvi trofej Kupa.

Klop će Berlin napustiti pognute glave. Samo zbog tog večerašnjeg poraza. Već koliko sutra, kada se bude opraštao sa ljudima kojima je doneo toliko radosti, podsetiće ga da je u Dortmund uneo dva naslova najboljeg u šampionatu, Kup iz 2012, još tri pehara iz Superkupa, da je protiv Bajerna igrao finale Lige šampiona. Vestfalen i Žuti zid sa Vestfalena oprostiće mu i ovaj večerašnji kiks, iako će on značiti i da Borusija sledeće sezone neće igrati u Evropi. Prava ljubav ipak nema cenu. 

Auf Wiedersehen Kloppo... Do sledećeg viđenja...


BORUSIJA DORTMUND – VOLFZBURG 1:3 (1:3)
/Obamejan 5 – Luiz Gustavo 22, De Brujne 33, Dost 38/

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Langerak – Durm (od 68’ Blažčikovski), Subotić, Humels, Šmelcer – Kel (od 68’ Pišček), Gindogan – Mihtarijan, Kagava, Rojs (od 79’ Imobile) – Obemajan;

Vofzburg: (4-2-3-1): Benaljo – Rodrigez, Klose, Naldo, Vejirinja – Arnold (od 81’ Širle), Luiz Gustavo – Kaliđuri (od 85’ Treš), De Brujne, Perišić (od 74’ Gilavogi)– Dost.

(FOTO: Action Images)


tagovi

VolfzburgPjer Emerik ObamejanNemackaLuiz GustavoKevin de BrujneJirgen KlopEvropaBorusija DortmundBas Dost

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara