"Inter bolji"
"Inter bolji"

Azerbejdžan kao Mont Everest, Mladost se od Evrope oprostila uz gol razliku 0:5

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.17. | 20:48

Inter slavio i u drugom susretu sa Lučancima

Inter boljiDebitantska sezona u Evropi završena je sa jasnom spoznajom - previše je. Previše za ovakvu Mladost. Probali su Lučanci sve što su mogli, ali protiv Intera iz Bakua objektivno nisu mogli mnogo. Posle debakla u Lučanima u prvom meču, na revanšu u Azerbejdžanu poraz od 0:2, ali uz pomalo razočaravajuću činjenicu da četvrtoplasirani tim iz protekle sezone prvenstva Srbije na gostovanju kod ipak sasvim prosečnog Intera nije uspeo da uputi ni valjan šut u okvir protivničkog gola. Ni da mu u 180 minuta igre da gol.

Istina, nije mu bilo ni lako, pošto je nesmotreni Aleksandar Pejović več u poslednjim sekundama prvog poluvremena večerašnjeg duela, a zbog potpuno bespotrebnog povlačenja za dres, zaradio i drugi žuti karton i saigrače ostavio na cedilu.

Izabrane vesti

Suštinski, svaka dilema o prolasku u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope završena je još ranije. Mnogo ranije. Još u Lučanima kada je Mladost poražena sa 0:3. A danas u Bakuu, rutinskih 2:0 za Inter, pošto je odbrana Mladosti u 23. minutu ostavila Denisa Silvu potpuno usamljenog na 12 metara od gola, pa je Brazilac imao prostora da se namesti i u padu loptu sprovede u mrežu nemoćnog Nemanje Krznarića. U 73. minutu sam kao duh sam bio je Nizami Hadžijev, Pardis Farđad-Azad je imao sve vreme sveta da mu prebaci loptu kao u parkiću obzirom da igrača Mladosti nije bilo u blizini.

Što se tiče napada gostiju, dve preteće akcije sa početka drugog poluvremena, nešto je muljao Saša Jovanović - jedini koji je u ova dva meča pokazao da može da igra fudbal na evropskom nivou - pa mlak pokušaj Ivana Markovića pravo u protivničkog golmana posle kontre u 73. minutu, kasnije neprecizan volej istog igrača... Ni blizu gola.

Valjda ćemo jednom shvatiti, nikad nećemo igrati evropski fudbal dok ne sredimo dvorište u Superligi. I između ostalog - ne krenemo da igramo na gol više, ne na gol manje. Mladost tu ništa nije kriva. Ona se zasluženo našla ovde. I ona je samo tipičan predstavnik srpskog klupskog fudbala. Povremene pobede beogradskih večitih rivala ili ranijih sezona Vojvodine (večeras eliminisane u Ružomberoku) ne mogu da promene surovu realnost. Nešto mora da se menja.

INTER BAKU - MLADOST LUČANI 2:0 (1:0)
/Silva 23, Hađijev73/

Inter Baku (3-4-3): Agajev - Skarlatače, Silva, Gulijev - Kirtimov, Abdulajev (od 80’ Sejidov), Bajramov, Alhasov - Farđad-Azad (od 85’ Zargarov), Alijev, Hajijev.

Mladost Lučani (4-3-3): Krznarić - Milošević B, Milošević I (od 39’ Pešić), Šatara, Andrić - Radivojević, Pejović, Tumbašević - Jovanović, Trifunović (od 70’ Marković), Gavrić (od 46’ Marinković).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar PejovićAzerbejdžanInter BakuLiga EvropeMladost LučaniSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara