"Navijači Urave treba da budu zadovoljni"
"Navijači Urave treba da budu zadovoljni"

Azijska Liga šampiona: Mihailovi nemilosrdni samuraji, Bosketov promašeni penal i Hulkov projektil (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.17. | 13:53

Urava deklasirala Vestern Sidnej sa 4:0

Navijači Urave treba da budu zadovoljniTitula nacionalnog prvaka jeste mu izmakla u surovom finalu japanskog plej-ofa i porazu od Kašime (1:2) na domaćem terenu, ali Mihailo Petrović sada ima još veće ambicije sa Uravom. Kontinentalne.  Bivši igrač Rada i Crvene zvezde, koji već više od decenije sa uspehom gradi trenersku karijeru u Zemlji izlazećeg sunca, furiozno je krenuo u grupnoj fazi Azijske lige šampiona savladavši kao gost Vestern Sidnej sa brutalnih 4:0.

Istina, Australijanci su zbog zgusnutog rasporeda bili prinuđeni da na teren izvedu kombinovan sastav, a u susretu sa Uravom - jer ipak su Japanci velesila u azijskom fudbalu - to je bilo ravno samoubistvu. Tim bez ijednog stranca (Brazilac Rafael Silva odigrao je poslednjih 20 minuta - do vrha je napunio mrežu domaćeg tima i Uravu promovisao u jednog od dva najveća kandidata za plasman u nokaut fazu iz Grupe F.

Izabrane vesti

Sudeći po tome kakvi su golovi pali prava je šteta što Petrovića nismo mogli da vidimo kao trenera u srpskom fudbalu. Ili bar nekoj bližoj, poznatijoj ligi.

Drugi je naravno Šangaj SIPG, koji je u Seulu uspeo da savlada istoimenog protivnika zahvaljujući karakterističnoj Hulkovoj bombi  u 53. minutu. Brazilac kao u najboljim danima kada ga je jurilo pola Evrope. On je uvek jurio pare, ali je imao i čime da se preporuči bogatim poslodavcima.

Treba pomenuti da su gosti iz Kine imali i sreće, pošto je samo šest minuta posle Hulkovog gola He Guan dobio crveni karton i ostavio Šangaj sa desetoricom na terenu. Seul je imao momentalnu šansu da se vrati, ali Dejan Boske Damjanović nije uspeo da jedanaesterac pretvori u izjednačenje.

U preostalim današnjim susretima Brizbejn i Muang Tong sa Tajlanda igrali su bez golova, dok je Kašima savladala južnokorejski Ulsan sa 2:0.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Šangaj SIPGMihailo Petrovićmeđunarodni fudbalKinaJapanDejan DamjanovićAzijska liga šampionaAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara