""
""

Babalj odlazi, a ko je nova Zvezdina devetka?

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.01.13. | 13:23

Izvesni odlazak Australijanca iz Ljutice Bogdana otvara jedno veliko pitanje

 

Dugo već navijači Crvene zvezde čeznu za klasičnom devetkom, koja će razarati protivničke odbrane. Pred početak sezone kultnu broj zadužio je gorostasni Eli Babalj, ali se ispostavilo da njegovi fudbalski kvaliteti nisu u srazmeri sa visinom, pa Australijanac broji poslednje dane na Marakani.

Izabrane vesti

Naime, Babaljev čudnovati transfer iz Melburna, po kojem je Zvezda trebalo da Australijancima do 18. januara isplati 125.000 evra, gotovo izvesno će okončati njegovu saradnju sa crveno-belima. Konačnu odluku bi trebalo da donese Upravni odbor, koji će na sutrašnjem sastanku kao jednu od tema imati upravo status napadača rođenog u Sarajevu. Obzirom na finansijsku dubiozu u klubu, ali i ono što je Babalj pokazao u klubu (ili možda bolje ono što nije), sve osim rastanka bilo bi ravno holivudskom obrtu.
"Babalj je samo fizički prisutan u Zvezdi. Uostalom, niti imamo para za njegovu ratu, niti ga trener vidi kao kandidata za mesto u špicu tima", jasan je Zoran Stojadinović, sportski direktor crveno-belih u izjavi za MOZZART Sport.

Samim tim, postavlja se i pitanje: Ko će biti nova Zvezdina devetka?

Ta tema provejavala je i tokom jutrošnjeg treninga ekipe u Antaliji.

Tako je jedan od igrača po odlasku na tuširanje u šali upitao Ognjena Ožegovića, koji se vratio sa pozajmice Banatu, da li će on preuzeti "slobodnu" opremu sa brojem koji ima posebno mesto u srcu svih ljubitelja crveno-bele boje.

Ali, 18-godišnji momak se nije zaleteo, već je skromno odgovorio: "Mogu ja i 18-cu".

Odgovor je, ipak, stigao sa druge adrese.
"Znam ja kome ide devetka", kroz osmeh je rekao Ognjen Mudrinski, verovatno i najsvetlija tačka Zvezdine tmurne jeseni, sa devet golova najbolji strelac tima, koji je imao tu nesreću da je u Ljutice Bogdana stigao dva meseca posle Babalja, te je morao da zaduži dres sa brojem 91 na leđima.

Sada bi greška mogla da bude ispravljena, pa bi Ognjen Mudrinski mogao da uđe u krug privilegovanih i barem po jednom osnovu pridruži se legendama poput Darka Pančeva, Dušana Savića, Bore Kostića... One koji su u poslednjih nekoliko godina srozali ugled ’devetke’ nećemo pominjati u ovoj priči.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaEli BabaljSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara