"Fudbaleri Bajerna proslavljaju gol Tomasa Milera"
"Fudbaleri Bajerna proslavljaju gol Tomasa Milera"

Bajern demonstrirao silu u Minhenu, Juventus potpuno podbacio u paklu Alijanc arene! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.04.13. | 22:38

Bavarski gigant golovima Alabe u 26. sekundi, i Milera u 63. minutu obezbedio sebi lepu prednost pred revanš u Torinu - 2:0

Fudbaleri Bajerna proslavljaju gol Tomasa MileraFudbaleri minhenskog Bajerna napravili su siguran korak napred ka novom polufinalu Lige šampiona, pošto su dominantnom igrom tokom svih 90 minuta stigli do prednost od 2:0 pred revanš u Torinu, koji se igra za sedam dana. S druge strane, igrači Juventusa mogu biti srećni što Bavarci nisu napunili gol nesigurnog Bufona do vrha!


BAJERN MINHEN – JUVENTUS 2:0 (1:0)
/Alaba 1, Miler 63/

Izabrane vesti

Stadion: Alijanc arena
Sudija: Mark Klatenburg

BAJERN: Nojer, Dante, Van Bujten, Lam, Riberi (Šaćiri 90), Miler, Alaba, Luis Gustavo, Švajnštajger, Kros (Roben 16), Mandžukić (Gomez 90)

JUVENTUS: Bufon, Kjelini, Peluzo (Pogba 75), Barzalji, Bonući, Lihtštajner, Markizio, Pirlo, Vidal, Kvaljarela (Đovinko 65), Matri (Vučinić 65)


Kaznena ekspedicija iz Minhena već od samog starta utakmice je krenula silovito, i u 26. sekundi stigla do pogotka, a strelac je bio David Alaba! Andrea Pirlo je pokušao da izbaci loptu sa svoje polovine, Švajnštajger je presekao i dodao Alabi, koji je uputio udarac sa nekih 25 metara od gola. Veliku krivicu za pogodak ima Đanluiđi Bufon, koji je loše procenio let lopte, koja je malo zakačila Vidala, i olako dozvolio da lopta uđe u mrežu!

Juve je pokušao da brzo neutrališe prednost domaćina, ali je prvo Pirlo bio neprecizan posle slobodnog udarca, a zatim je Vidal uputio sjajan udarac, koji je završio tik pored desne stative Manuela Nojera.

Međutim, u 16. minutu nastao je prvi problem za izabranike Jupa Hajnkesa, pošto se povredio Toni Kros, koji je ustupio mesto Arjenu Robenu.

Ipak, Bajern je nastavio u istom ritmu i potpuno držao konce u svojim rukama! Prvo je Roben propustio lepu priliku, a onda je i Švajnštajger imao možda i najbolju priliku da uveća prednost. Gustavo je imao odličan prodor po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, a Švajni je sa nekih 10-ak metara poslao tik pored leve stative.

Do kraja poluvremena Bajern je držao konce u svojim rukama, dok je Juventus iz retkih prilika pokušavao da stigne do pogotka, a najbolju priliku je propustio Bonući u poslednjim sekundama, kada je njegov udarac glavom prošao pored gola.

Drugo poluvreme počelo je u osetnije mirnijem intenzitetu nego što se igralo tokom prvih 45 minuta, ali su Bavarci i dalje imali terensku inicijativu. Domaćin je strpljivo gradio akcije, a nagrada za uloženi trud stigla je u 63. minutu. Gustavo je uputio odličan udarac sa desne strane, a Bufon je još jednom bio nesiguran, i samo odbio loptu u noge Mandžukića, koji je nesebično dodao loptu do Milera, a Nemac bez problema ubacuje loptu u mrežu.

Odmah posle pogotka trener Juventusa Antonio Konte je pojačao ofanzivu uvođenjem Đovinka i Vučinića, koji su, ipak, bili potpuno neprimetni. Ipak, Bavarci su ponovo zaigrali opreznije, i držali loptu u svom posedu, dok je Juventus očajnički pokušavao da stigne do pogotka, i to preko Bonućija i Pogbe, koji je u igru ušao u 75. minutu, ali bez uspeha.

Do kraja susreta Bajern je preko Milera imao još jednu priliku da već u prvom meču osigura prolaz u polufinale, ali je sjajni Nemac bio neprecizan, i mreže se više nisu tresle. 

Sve u svemu, Bajern je potpuno demostrirao silu na svom stadionu, što se najbolje ogleda u tome da je domaćin uputio čak 20 udaraca na gol, dok je očajni Juventus uputio svega šest, od čega su samo dva išla u okvir gola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenDavid AlabaEvropaItalijaJuventusLiga šampionaLuiz GustavoMario MandžukićNemackaTomas MilerToni Kros

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara