Bajernu jedna opomena dovoljna, a Sevilji 45 minuta malo za čudo! U Minhenu se overava polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 22:34

Sastav Vinćenca Montele dokazao da nije zalutao među osam najboljih na Starom kontinentu, ali je kvalitetniji rival stigao do pobede i našao se korak od prolaska u samu završnicu Lige šampiona

Opomena od 45 minuta bila je dovoljna minhenskom Bajernu da shvati da pobeda u Sevilji neće sama doći, već da izabranici Jupa Hajnkesa moraju pošteno da se potrude kako bi stigli do nje. I na kraju su uspeli, zahvaljujući gotovo perfektnom izdanju u drugom poluvremenu. Bajern je slavio na stadionu Ramon Sančez Pishuan i napravio veliki korak ka polufinale Lige šampiona, gde mu je po kvalitetu apsolutno mesto – 2:1 (1:1).

Ništa osim dobrog rezultata Bajern nije imao u prvih 45 minuta. Kvalitetniji Bavarci nisu uspeli da uspostave kontrolu igre. Domaćin je dikitrao tempo, konstantno napadao i pristiskao, delovao agilnije i odlučnije. Gosti su često bili u potpunosti van meča, ali ih je sreća pogledala u zavšrnici prvog poluvremena kada je nesrećni Hesus Navas upućenu loptu Franka Riberija sproveo u svoju mrežu.

Izabrane vesti

Vodeći gol Sarabije bio je plod jedne od odličnih akcija domaćina, mada je izuzetno slabo reagovao i Bernat, koji je zakasnio, izgubio svog igrača iz vida, a ovaj sjajno matirao istrčalog Urliha.

Izabranici Jupa Hajnkesa su na poluvremenu utakmice očigledno pogledali jedni drugima u oči, pa su sa potpuno drugim pristupom drugi put istrčali na Pishuan. Gosti su prišli domaćoj odbrani i onemogućili protok lopte između linija Sevilje, a sa druge strane, na taj način onemogućili i Montelin tim da nastavi sa onim presingom iz prvog dela meča.

Bajern je uspostavio kontrolu nad loptom, koja je konstatno kružila oko odbrane domaćina i tražila put do mreže Davida Sorije. Odlični čuvar mreže je prethodno na fantastičan način zaustavio volej Havija Martineza, ali kod odlučujućeg trenutka u 68. minutu ponovo nije imao sreće, pošto je lopta kod udarca Alaktare zakačila Eskudera i završila u mreži domaćina.

Riberi je bio kreator i kod drugog gola, što je predstavljalo potvrdu da je Francuz u najvažnijem mogućem trenutku došao do vrhunca forme i ukoliko ga budu zaobišle povrede mogao bi da bude ključni igrač za Hajnkesov tim u borbi za najvažniji trofej u klupskom fudbalu.

Sevilji mnogo fudbalski kritičari nisu davali prevelike mogućnosti u ovom četvrfinalu. Možda Monetelin tim doživi i težak poraz za osam dana, ali je večeras čitavoj Evropi pokazao da nije zalutao među osam najboljih timova u Ligi šampiona. Sa druge strane, ukoliko Bavarci budu u revanšu imali pristup poput večerašnjeg u prvom delu meča, mogli bi da dožive novu neprijatnost, ali bi zaista morala da se desi prvorazredna senzacija pa da njihov plasman u polufinale bude ugrožen.


SEVILJA - BAJERN 1:2 (1:1)
/Sarabija 32 - Navas 37ag, Alkantara 68/

Stadion: Ramon Sančes Pichuan
Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Sevilja (4-2-3-1): Sorija - Sarabija, Kjer, Lengle, Eskudero – N'Zonzi, Pizaro – Korea (od 78. Sandro), Vaskez, Navas - Ben Jeder (od 80. Murijel);
Bajern (4-2-3-1): Ulrih – Kimih, Boateng, Humels, Bernat (od 46. Rafinja) – Javi Martinez, Alkantara – Riberi (od 79. Riberi), Vidal (od 36. Rodrigez), Miler - Levandovski.

Foto: Action images


tagovi

Vinčenco MontelaFrank Riberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara