""
""

Bajiću, pa ti si puma u društvu Zebri!

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.17. | 10:36

Golman i kapiten Borca odoleo je baražnoj paljbi Građevinara, a onda ga je snašao i penal u 42. minutu... Bez njega bi umesto Morave, pevala Banjica!

Atmosfera nikakva, tačnije samo 200 gledalaca, a Vladimir Bajić, čuvar mreže i kapiten Borca sjajan! Srbija je gledala finale Evrobasketa, a ne Zebre kojima je na crtu izašao borbeni sastav beogradskog Rada. I bilo je dobro, na momente i žestoko, uz opasku da Borac ne bi izvukao čitav plen pri rezultatu 3:1, da ne beše Vladimira Bajića! Čačanska puma je branila i ono što bi Građevinarima u nekim, po beogradski tim srećnijim okolnostima moglo da donese kapitalnu prednost već u prvih 45 minuta igre.

Izabrane vesti

Šta se desilo, za Mozzart Sport priča gavni junak pobede Borca, Vladimir Bajić.
“Ne znam ni sam! Nikada golman ne zna kako je pročitao šut dok ne vrati film. Centafor puca po svom, a isto to, samo u obrnutom smeru čini i golman. Ako vam je dan, onda sve ide”, kaže Bajić koji je već u šestom minutu nestvarnom intervencijom zaustavio udarac Lukića sa svega nekoliko metara...

Kanonada Rada je nastavljena i u 18. minutu, da bi se četiri minuta kasnije Đorđe Denić odlučio za lob udarac po golu Čačana. Isti fudbaler se u 30. minutu našao oči u oči sa Vladimirom Bajićem koji mu je uleteo u noge i sprečio realizaciju stopostotne šanse.

Kako se Bajić osećao u tim trenutcima?
“Kao deo tima! Svi smo zagrizli tvrd Radov orah… Ekipa je pokazala da može da se nosi s tim, a ja sam kao pojedinac mislim da naročite zasluge nemam pravo da ponesem. Sve je to deo timskog rada i sreće. Htelo me je, a sam žarko želeo da se izborim s neugodnim udarcima zaista dobrog Denića. Ma ceo njihov tim je imao poletnu, moram da naglasim i izuzetno borbenu igru, naročito u prvom delu susreta”, kaže Bajić, a onda nastupa ključni trenutak!

Penal u 42. minutu, a kapiten Zebri opet na visini zadatka! Naime, Vasilić je srušio Vica, a Đorđić opravdano poklazao na kreč. Lutovac je bio izvođač najstrože kazne!

Kako je bilo gledati se oči u oči sa Lutovcem?

“Odluka je bila trenutna i zasnovana na instinktu! Lutovac cilja levi donji ugao, a lopta se od stative odbija u polje. Pročitao sam putanju šuta, ali moram da priznam da je i stativa bila tamo gde je trebala i moja rukavica”, kaže za Mozzart Sport Vladimir Bajuć, i na kraju ocenjuje tok drugog dela igre.
“Namučili smo se! O lakoj pobedi nema ni govora. Ipak, moram da naglasim da smo u svlačionici odlučili da krenemo ofanzivno. Isplatilo se to u drugom delu igre, tako da je kolega Zogović sa druge strane primio te golove. Ipak, svaka im čast! Igrali su, igrali smo, a sreća je konačno pogledala i na nas. Radu bih čestitao na viteškoj partiji. Igrači obe ekipe su goreli od želje i to donosi draž svemu”, zaključio je Vladimir Bajić za Mozzart Sport.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Star Sport)


tagovi

Aleksandar LutovacBorac ČačakĐorđe DenićRadSrbijaSuperligaVladimir Bajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara