"SERENA I MEDISON"
"SERENA I MEDISON"

Bajka Kizove se završila, klasik u finalu - Maša i Serena

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.01.15. | 08:42

Bez iznenađenja u polufinalu Melburna...

SERENA I MEDISONSerena Vilijams se nekako oporavila posle lošeg starta, preživela prvi nalet Kizove i pobedom od 2:0 (7(7):6(5), 6:2) stigla do 23. grend slem finala u karijeri. Marija Šarapova je sa druge strane imala lagan posao protiv Ekaterine Makarove koju je bez većih problema dobila sa 2:0 (6:3, 6:2).

Medison Kiz je na startu svog prvog polufinala izgledala zaista nepobedivo. Odmah je napravila brejk, koji je kasnije i pretvorila u vođstvo od 3:1. Ipak, mlađa sestra Vilijams je ubrzo došla do svoje igre i do kraja meča, kako samo ona to ume, pregazila protivnicu, iako je pri rezultatu 5:2 u drugom setu, iskoristila tek devetu meč loptu.
„Bila sam malo frustrirana na kraju - nikako nisam uspela da završim meč što mi se obično ne dešava. No, ona (Medison Kiz) igrala je zaista sjajno. Veliki sam njen navijač. Toliko je pozitivna i sjajna. Fantastičan igrač i osoba”, bila je puna hvale za Kizovu, Serena Vilijams.

Izabrane vesti

Marija Šarapova nije imala nikakvih problema sa Ekaterinom Makarovom. Prvi set je otvorila sa prednošću od 3:0. Istina, Makarova se probudila sredinom seta, vratila brejk za 4:3, ali to je bilo sve što je manje poznata Ruskinja imala da ponudi. Šarapova je dobila šest narednih gemova i praktično tada rešila meč.
„Osećam se sjajno. Radila sam mnogo tokom ove dve nedelje, prošla neke teške prepreke na putu do finala, ostvarila preokrete u mečevima kada mi nije sve polazilo za rukom”, presrećna je bila Šarapova.

Popularna Maša i Serena su se sastale 18 puta kroz istoriju, samo dva puta je slavila Ruskinja. Ipak, baš pobeda protiv Serene 2004. u finalu Vimbldona je nekako i obeležila karijeru Šarapove. Serena je baš od 2004. i finala VTA tura u Los Anđelesu, dobila svaki meč protiv Šarapove ili 15 uzastopnih duela. Serena ima priliku da pobedom osvoji 19. po redu grend slem u karijeri.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serena VilijamsMedison KizMarija ŠarapovaEkaterina MakarovaAustralijan open 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara